Política 28/11/2019

Armengol: "La llei d'educació no és una llei de llengües"

La presidenta del Govern assegura que l'avantprojecte presentat aquest dimecres "fixa un sistema equitatiu"

A. T.
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assenyalat aquest dijous que l'avantprojecte de la llei d'educació, presentat aquest dimecres pel conseller Martí March, "fixa un sistema equitatiu i inclusiu". Armengol ha afegit que la normativa presentada "és una llei educativa, no de llengües" i ha recordat que es tracta d'un esborrany, de manera que "ara és el moment perquè tota la Comunitat faci les propostes".

Pel que fa a les discrepàncies amb MÉS, formació que demana que la llei inclogui expressament la presència del 50% del català a les aules, Armengol ha afirmat que "és fonamental arribar a un acord". En aquest sentit, ha defensat que la proposta de llei ve "de la definició d'Illes per un pacte, document que ha rebut molt de suport". La presidenta ha instat a "no posar-se en posició de crítica" davant la tramitació de la normativa i a prendre una "actitud de construcció".

Armengol ha fet aquestes declaracions amb motiu de la seva participació en l'acte de l'Agenda 2030 celebrat aquest dijous, en el qual s'ha anunciat la constitució dels fòrums de sostenibilitat ambiental, sostenibilitat social i sostenibilitat econòmica. Aquests se celebraran durant la primera i segona quinzena de gener i la primera de febrer, respectivament.

El conseller d'Educació, Martí March, també s'ha pronunciat aquest dijous dematí arran de la polèmica que ha suscitat el text. "Dir que aquesta proposta de llei educativa s'assembla al TIL és un insult a la intel·ligència", ha dit en una entrevista al programa Al Dia, d'IB3 Ràdio.

March també ha sostingut que "el paper de l'escola és fer possible el coneixement del català, però l'ús de la llengua és cosa de tota la societat" i que "les modalitats lingüístiques es defensen utilitzant-les". A l'entrevista, el conseller ha subratllat també que el que s'ha presentat és només un avantprojecte i ha insistit que l'Executiu vol "una llei de consens amb la qual tothom se senti més o menys còmode".

stats