Política 07/01/2022

Armengol: "Gràcies a un govern progressista, s’ha fet front a la crisi sanitària"

La presidenta ha defensat la feina del Pacte i del govern espanyol durant la pandèmia

ARA Balears
2 min
Francina Armengol durant el primer Comitè Federal del PSOE del 2022

PalmaLa secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat el paper del Pacte a les Illes i a l'Estat en la gestió de la pandèmia. Durant el primer Comitè Federal del PSOE del 2022 -que es du a terme de manera semipresencial a causa de les mesures sanitàries-, Armengol ha assegurat que, "gràcies a un govern progressista, s'ha fet front a una crisi des de la protecció als treballadors i treballadores, així com a les empreses i als autònoms, amb més ajudes que mai i també amb una prioritat clara: salvar vides".

En aquest sentit, la presidenta ha reivindicat la importància de comptar amb un executiu progressista també a l'Estat, que ha definit com "un reforç per a les comunitats autonòmiques durant la pandèmia.

Així mateix, durant la seva intervenció, Armengol ha destacat el diàleg social entre el govern espanyol i l'autonòmic, que ha permès que "a les Balears hàgim aprovat el setè pressupost autonòmic en temps i forma, i el més alt i social de la història, demostrant que sabem governar en coalició, que sabem dialogar i que en els moments més complicats ens diferenciam de la dreta aplicant les millors polítiques per a la ciutadania".

Pel que fa als reptes de futur, la socialista ha expressat que "els fons europeus són una oportunitat històrica per a les Illes Balears per donar un impuls a les polítiques de modernització i sostenibilitat apostant per les energies renovables, la mobilitat sostenible, l'economia blava i del coneixement". A més, Armengol ha reflexionat sobre la importància d'establir a les Illes un sistema de finançament autonòmic just i abordar el repte demogràfic per a les comunitats que tenen superpoblació.

Segons ha informat el PSIB a través d'un comunicat, al Comitè Federal del PSOE també hi ha assistit de manera telemàtica la secretària d'Estratègia Electoral i Acció Sectorial, Silvana González, que ha estat elegida com a membre del Comitè Federal a la Comissió Federal de Llistes. Telemàticament, hi han assistit la resta de membres, entre ells la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera; com a membre del Comitè Federal, Isabel Oliver, i l'exsecretari general del PSIB-PSOE Francesc Antich. D'altra banda, hi han acudit presencialment la secretària general de la Federació Socialista de Menorca, Susanna Mora, i el membre de la Comissió Executiva Marc Pons.

stats