Política
Política 23/10/2022

Armengol: "Feijóo denota un poc de falta de rigor i responsabilitat"

La presidenta del Govern critica la política fiscal d'algunes comunitats i afirma que "no és just que la classe treballadora de les Balears pagui impostos per condonar-los als rics a Andalusia"

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, el passat dijous a Madrid

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, perquè "en els debats i en les seves propostes públiques denota un poc de falta de rigor i responsabilitat per saber on estam i els problemes que té Espanya". Així ho ha afirmat en una entrevista amb el mitjà digital Infolibre. "L'actitud del PP ha estat tremenda, està en el com pitjor vagi, millor; em sembla lamentable", ha expressat.

Armengol s'ha erigit en un contrapès, alineada amb el president del govern, Pedro Sánchez, de les rebaixes fiscals que propugnen comunitats autònomes com Andalusia i Madrid. "El que no em sembla just és que la classe mitjana i treballadora de les Balears pagui els impostos perquè al final es condonin impostos als més rics d'Andalusia", ha lamentat. La cap de l'Executiu illenc ha fet incís en el fet que "no és lògic" que el principal partit de l'oposició "plantegi votar en contra de l'impost als bancs i les energètiques". A més, ha tret pit de les mesures preses pel Govern, com l'augment de l'impost de transmissions patrimonials pels habitatges de luxe i la baixada per als de menys de 270.000 euros.

La presidenta del Govern ha reiterat la voluntat que tiri endavant la llei de l'habitatge, que es troba actualment en tramitació. Les Illes demanen que es declari tot el territori com una zona tensada, per poder limitar el preu del lloguer. "Que una normativa estatal ens pogués emparar en decisions més concretes sobre limitar preus seria per a nosaltres important", ha assenyalat a l'entrevista.

D'altra banda, es mostra convençuda que la llei trans s'acabarà aprovant, tot i les discrepàncies dins el mateix PSOE. "És bo que hi hagi una llei, i que sigui una bona llei trans. Això és el que és positiu i el que s'aconseguirà. Seguríssima", hi ha insistit. Amb Infolibre ha tractat la qüestió electoral, ja que queden set mesos per a les eleccions autonòmiques. "Estam convençuts que pot continuar governant, sens dubte, l'esquerra a la Comunitat; estam convençuts de la feina ben feta. Però també estam convençuts que hi ha un moment a la població de molta sensació de cansament, d'estrès, d'incertesa", ha explicat. "Però faig una crida. La política serveix per canviar la vida de la gent, per millorar-la o empitjorar-la. I segons qui governi passen unes coses o altres", ha afegit.

Finalment, també ha tingut paraules per al president del govern, a qui veu "bé, fort, convençut, amb ganes". "Guanyarà les eleccions i tornarà a ser president. Però, a més, és molt conscient i responsable de la situació que ens ha tocat de viure", ha indicat.

stats