Política 25/09/2021

Armengol dona el sus al Congrés del PSOE confirmant que el vol seguir liderant el partit

La presidenta del Govern ha anunciat aquest dissabte que es tornarà a presentar com a candidata a la secretaria general del PSIB

2 min
Francina Armengol en el Consell Polític del PSIB-PSOE aquest dissabte.

PalmaLa secretaria general del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, ha donat el sus al proper Congrés del partit, que es farà els dies 27 i 28 de novembre a la Fàbrica Ramis d'Inca, anunciant que es tornarà a presentar com a candidata per "continuar sent la secretària general de la formació".

"Em sent molt orgullosa de ser socialista, ara més que mai", ha afirmat Armengol. "Després del que s'ha vist, està clar que si els socialistes no haguessin governat, la gent ho hauria passat infinitament pitjor", ha advertit la presidenta. Així, s'ha compromès a continuar lluitant per la ciutadania en defensa, sobretot, dels treballadors més vulnerables. "Hem de ser més forts que mai i treballar més que mai per la gent".

A més, la cap de l'Executiu ha manifestat que "ve el moment d'aconseguir augmentar els salaris i fer justícia als treballadors de les Balears". Així s'ha adreçat als empresaris de les Illes, amb referència a la situació de recuperació econòmica que viu l'Arxipèlag.

Armengol ha tret pit de la tasca de l'Executiu davant la crisi del covid-19 i ha aprofitat per demanar, ara, un esforç a les empreses. "Hem aconseguit la recuperació, mantenir les empreses vives i els llocs de feina", ha defensat la presidenta, qui ha afirmat que "les administracions públiques hi han estat, hi són i hi seran".

Quant al Règim Especial de les Balears (REB), la cap del Govern ha advertit que no van "de farol". "El que vam dir, ho hem fet", ha afegit. En aquest sentit, també ha mostrat satisfacció cap al govern estatal, "el primer que ha fet justícia amb aquesta comunitat autònoma". Les negociacions per incloure el factor d'insularitat en els pressupostos de l'Estat van concloure aquesta setmana amb un acord que farà que les Illes rebin un mínim de 550 milions d'euros durant els pròxims cinc anys.

stats