Política 05/03/2022

Armengol viatja a Eivissa per assistir a l'homenatge al socialista Vicent Tur

Tur, mort l'any passat, va ser conseller insular d'Eivissa i diputat autonòmic en diferents etapes

ARA Balears
1 min
Francina Armengol a l'homenatge a Vicent Tur

Francina Armengol ha participat aquest dissabte a Eivissa en l'homenatge al socialista Vicent Tur, mort l'any passat. En total, unes 150 persones han assistit a aquest homenatge organitzat per la Federació Socialista d'Eivissa i l'Agrupació Socialista de Sant Joan de Labritja en agraïment a la trajectòria política de Tur de gairebé 40 anys.

Allà, la presidenta Armengol ha destacat que Tur "anava molt més enllà d'un partit polític com el PSOE i per això va ser batle de Sant Joan de Labritja en un moment molt més complicat que l'actual per ser socialista", ha dit Armengol, en qualitat de secretària general del PSIB-PSOE.

Per altra banda, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, també ha pronunciat unes paraules en qualitat de secretari general de la Federació Socialista d'Eivissa i ha lamentat la pèrdua d'un "bon amic" que va començar "a una illa on no era habitual que els joves eivissencs de procedència conservadora s'apuntassin a partits no conservadors". Marí ha destacat també alguns èxits realitzats al costat de Tur, com el primer govern progressista al Consell Insular amb Pilar Costa com a presidenta.

Finalment, l'acte ha inclòs una exposició de fotografies i textos de l'homenatjat on s'explicava la seva trajectòria com a docent i polític. Entre altres càrrecs, Tur va ser batle de Sant Joan entre el 1987 i el 1989; conseller insular i diputat autonòmic en diferents etapes i va tenir altres responsabilitats al Consell i al Govern. Va morir el 16 de gener de 2021 a 61 anys.

stats