Política 09/04/2018

Francina Armengol demana que es faci justícia i s'autoritzi el REB

La cap de l'Executiu assegura que les negociacions amb Madrid "van per bon camí" tot i que "res no està tancat"

Ara Balears
1 min
Armegol acusa el PP de “no haver fet res per assolir el REB quan governava a les Balears i al Govern estatal simultàniament”.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha tornat a demanar "justícia". Vol que el govern espanyol autoritzi el Règim Especial de Balears (REB), amb el qual els habitants de l'arxipèlag “obtindrien un descompte més gran per al transport entre les illes i de connexió amb la Península”, entre altres coses.

Armengol assegura que les negociacions amb Madrid "van per bon camí" però insisteix que "res no està tancat". Aquest dissabte, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, assegurà que la negociacions del nou REB estan avançades i que "molt aviat" hi haurà un acord “per poder donar forma jurídica a aquest reconeixement a la singularitat de les Illes”.

La cap de l'Executiu ha acusat el PP que “no va fer res quan governava a les Balears i al govern estatal simultàniament”. En aquest sentit, ha afegit que "nosaltres sí que feim feina” en aquesta direcció, “perquè no hem trobat gens de feina feta sobre el tema”, ha insistit.

Ha recordat que l'expresident José Ramón Bauzá "es va fer una foto amb Rajoy a Madrid" en el marc d'aquesta qüestió, però "tot va quedar en res". A més, ha subratllat que "a Espanya són molt poc sensibles amb la realitat de Balears".

stats