Política 12/04/2018

Armengol nega que el català sigui un requisit per formar part de la Simfònica

La presidenta de Balears ha criticat els qui empren la llengua com un instrument de divisió entre els ciutadans

Efe
1 min
Armengol nega que el català sigui un requisit per estar a la Simfònica

PalmaLa presidenta de Balears, Francina Armengol, ha negat avui que parlar català sigui un requisit per formar part de l'Orquestra Simfònica de Balears, i ha criticat els qui empren la llengua com un instrument de divisió entre els ciutadans.

Armengol, que avui ha participat en un fòrum informatiu organitzat per Ràdio Club Tenerife, de la cadena SER, ha insistit que és "irresponsable" fer servir la llengua com un instrument de divisió, ja que mai no ha de servir per dividir sinó per unir.

Allò important per formar part de l'Orquestra Simfònica de Balears és la qualitat, el coneixement musical, ha afirmat la presidenta, qui també ha volgut deixar clar que som en una comunitat autònoma bilingüe.

Francina Armengol ha indicat que cal defensar i protegir el patrimoni i ha demanat respecte per la identitat balear, un territori en el qual, ha afegit, es parlen moltes llengües "i n'estam orgullosos".

La presidenta balear opina que la discussió al voltant de l'ús del català en aquest arxipèlag té origen en els interessos que hi ha en "alguns àmbits, i crec que per treure vots en altres llocs".

Ha reiterat que per llei estan obligats a defensar la llengua i ha recordat que en l'estatut bàsic de l'empleat públic d'Espanya es diu que les comunitats autònomes amb llengües pròpies han de defensar-les.

stats