Política 30/03/2021

Armengol diu que s'han controlat més de 24.500 viatgers estrangers durant el cap de setmana

La presidenta del Govern insisteix que els turistes han de complir "les mateixes restriccions" que els residents

2 min
Passatgers arribant a Son Sant Joan

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que el passat cap de setmana es varen controlar 24.584 viatgers internacionals i 10.044 passatgers estatals en els aeroports de les Balears. Armengol ha donat aquestes xifres durant la resposta a una pregunta al diputat de Vox, Jorge Campos, qui ha qüestionat les mesures de seguretat a les entrades a les Illes i les massificacions que s'han produït abans de passar pels controls. Segons ha assenyalat la cap de l'Executiu, 342 viatgers estrangers varen passar pel doble control. Quant als passatgers estatals, hi va haver 17 positius en les proves d'antígens i 18 proves PCR no vàlides.

"Es poden criticar els controls perquè existeixen. Sí, s'ha d'esperar una estona, perquè no es pot tenir tot", ha comentat la cap de l'Executiu, a més de destacar que gràcies als controls de Sanitat Exterior s'ha evitat que entri gent sense prova PCR. A més, Armengol ha indicat que el Govern manté contactes amb Aena perquè no hi hagi tants embossos.

Pel que fa a les restriccions que han de complir els turistes, la presidenta ha respost a una pregunta de la diputada d'El Pi, Lina Pons, i ha reiterat que els turistes han de complir "les mateixes restriccions que els residents". "No tenim un policia per posar darrere de cada persona", ha afegit, i ha destacat que el Govern fa "una reactivació segura i progressiva i una desescalada lenta" per "continuar salvant vides".

Pons ha recordat que "les reserves s'han disparat" després de la millora de les xifres sanitàries a les Balears i ha advertit que "els turistes venen a relaxar-se". "No volem imatges com les de Madrid", ha assenyalat la diputada regionalista, qui també ha tornat a reclamar "la cogestió de ports i aeroports".

stats