Política 30/12/2018

Armengol promet continuar exigint un millor finançament per a les Illes Balears

La presidenta del Govern ha remarcat que continuen lluitant per aconseguir el millor REB possible

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

Palma"Continuarem reclamant, a Madrid i a Brussel·les, les millores de finançament, eines i inversions que han de contribuir a elevar la qualitat de vida de tothom", ha promès aquest diumenge la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el seu discurs de Cap d'Any.

Armengol ha assegurat que després d'aconseguir millores com l'ampliació al 75% del descompte en el transport insular i amb la Península per als residents, el seu Govern continua "lluitant" per obtenir el millor Règim Especial de Balears (REB) possible.

La presidenta ha al·ludit a l'inici del seu discurs al fet que el 2018 ha estat un any de "moments durs" com la torrentada que va assolar el Llevant de Mallorca a l'octubre i va costar la vida a 13 persones, un episodi en el qual la ciutadania balear va demostrar les seves "millors virtuts". "Som una societat solidària, que va respondre a la torrentada més tràgica amb l'esperit generós dels milers de professionals i voluntaris que ho varen deixar tot per córrer a ajudar els altres", ha enaltit Armengol, que ha emmarcat en aquesta mateixa embranzida comunitària les mostres de repulsa contra la violència masclista i la discriminació de la dona.

I en aquestes demostracions de compromís social, ha subratllat, hi han tingut especial protagonisme els joves. "Ells varen acudir a milers al Llevant de Mallorca, ells han liderat la reacció davant cada injustícia i ells omplen d'il·lusió el nostre demà, que sabem que només pot ser millor", ha afirmat.

La cap de l'Executiu de coalició ha fet un repàs del que considera els èxits polítics del seu Govern, la premissa del qual és que "s'avança cap al progrés construint prosperitat per a tothom, sense excepció". Ha apuntat que els salaris a les Illes Balears "pugen més que en qualsevol altre territori", que s'han revertit les retallades en els serveis públics, que l'educació disposarà de 1.000 milions d'euros en el pressupost de 2019, que s'han reduït les llistes d'espera sanitàries i que la renda social s'ha consolidat com a "nou dret".

"Els resultats aconseguits ens animen a afrontar amb més il·lusió i energia els problemes que encara exigeixen solució", ha manifestat la presidenta autonòmica, que ha ressaltat mesures a punt d'entrar en vigor com els nous desgravaments fiscals i la gratuïtat dels aparcaments dels hospitals Son Espases i Can Misses, a més de projectes d'infraestructures per a un possible pròxim mandat com l'extensió del metro al Parc Bit i Son Espases i el tramvia a l'aeroport.

stats