Política 27/11/2019

Armengol trasllada als consells insulars la necessitat d'impulsar un acord per l'aigua

Assegura que la intenció és implicar-hi totes les institucions públiques i el sector privat

Iván Martín
2 min
El palau Can Saura de Ciutadella ha acollit la reunió entre Armengol i els responsables dels Consells Insulars.

CiutadellaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimecres a Menorca la necessitat d’impulsar un “gran” acord per l’aigua, amb l’objectiu de convertir la Comunitat Autònoma en un referent per a la resta de l’estat espanyol en l’àmbit de la gestió del recurs natural. Armengol ha traslladat aquesta iniciativa en el marc de la Conferència de Presidents dels Consells Insulars, que ha tingut lloc al palau Can Saura de Ciutadella.

La màxima dirigent política de les Balears ha assegurat que la intenció és implicar-hi totes les institucions públiques. “Volem incloure-hi els consells insulars, el Govern, els ajuntaments, a més del sector privat”, ha dit Armengol. De tota manera, qui liderarà l’acord per l’aigua serà el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern balear, Miquel Mir. “Ell serà l’encarregat de dur a terme una diagnosi sobre la situació dels recursos i de les necessitats existents, com millorar els aqüífers, analitzar el cicle de l’aigua en profunditat i establir les competències de cada institució”, ha assenyalat.

Per Armengol, el tema de l’aigua és una prioritat amb vista a la legislatura actual. Per aquest motiu, ha demanat un esforç a la ciutadania: “És un recurs escàs i farem inversions en infraestructures hidràuliques d’abastiment i sanejament, però és bàsic millorar la cultura de l’ús racional de l’aigua entre la població i la implicació del sector privat”. D’altra banda, la presidenta també ha traslladat la rellevància de la futura llei de consells: “Estam en un període d’aportacions, som conscients que la necessitam per ser més àgils i eficients, i la idea és iniciar-ne la tramitació l’any que ve”.

Finalment, Francina Armengol ha emfatitzat els pressupostos de 2020: “És el segon més alt a la història de les Balears i el més elevat en despesa social, i beneficia sectors estratègics com la sanitat, l’educació, les polítiques socials, d’ocupació i habitatge”. La líder de l’Executiu ha recordat que des de l’any 2015, l’Administració ha incrementat un 50% el finançament als consells insulars. “Són quantitats essencials per dotar aquestes institucions d’una major autonomia i perquè puguin fer front a les seves competències”, ha sentenciat Armengol.

stats