Política 07/03/2018

Cas Contractes: "Ja se'n van assumir responsabilitats polítiques de manera immediata i fulminant", ha dit Armengol

La presidenta assegura que el seu Govern ha col·laborat en tot moment amb la justícia

ARA Balears
1 min
La presidenta Francina Armengol a la Fira de Turisme

PalmaLa presidenta de Balears, Francina Armengol, ha dit, amb relació al cas Contractes, que el seu Govern ja en va assumir les responsabilitats polítiques pertinents.

Ho ha declarat durant la visita a la ITB de Berlín, la major fira turística del món, després que el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma hagi citat a declarar a l'abril els investigats per la querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció de les Balears pel cas Contractes, entre els quals es troba l'exconsellera de Cultura Ruth Mateu, de MÉS.

La presidenta autonòmica ha reiterat, a més, el seu "respecte absolut" a la justícia i ha recordat que el seu Executiu va col·laborar de manera "immediata" amb la fiscalia i la justícia.

Estan citats a declarar els propers 17, 18 i 19 d'abril l'exconsellera de Cultura, l'exdirector general de Cultura Jaume Gomila, l'exdirector de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) Josep Ramon Cerdà, el responsable de la campanya de MÉS en les autonòmiques Jaume Garau i l'exdirector de l'Agència de Turisme de Balears (ATB) Pere Muñoz.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), estan acusats de presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències.

La Fiscalia va obrir a l'abril de l'any passat diligències per uns contractes realitzats entre departaments públics gestionats per MÉS i empreses de l'entorn del excap de campanya de MÉS Jaume Garau.

Sis mesos després, una vegada admesa a tràmit la querella de la Fiscalia, el Govern va autoritzar a la direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma que s'hi personàs i, si ho considerava necessari, que exercís l'acusació particular en nom de l'Administració autonòmica.

stats