Política 29/07/2020

Armengol: "Continuam lluitant per crear un corredor segur entre les Balears i el Regne Unit"

La presidenta balear no dona per perduda la negociació amb el govern britànic

Ara Balears
2 min
La mesura de Londres pot fer desbaratar molts plans de turistes britànics

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol ha remarcat aquest dimecres que continua negociant amb el Regne Unit per crear un corredor segur amb l'Arxipèlag i que el govern britànic elimini les restriccions per als turistes que arribin a les Illes Balears.

"No donam la negociació per perduda i continuam fent feina, juntament amb el govern espanyol, per recuperar el turisme britànic", ha explicat Armengol a la roda de premsa d'aquest dimecres a Inca. La presidenta, a més, ha recordat que l'Arxipèlag va ser la comunitat autònoma que "va fer possible la creació del pla pilot" de turisme i ha remarcat que "tenim les instal·lacions preparades, els treballadors formats i les ganes de continuar reactivant la nostra economia". A més, també ha criticat la mesura del govern britànic de desaconsellar els viatges a les Illes i la quarantena i l'ha qualificada de "sorprenent, il·lògica i sense justificació sanitària".

"Necessitam que el Regne Unit prengui una decisió justa, que no imposi una quarantena als qui viatgin a la Comunitat i que no els recomani no viatjar a les Illes", ha remarcat Armengol. La presidenta ha recordat també que les Balears són una de les comunitats que detecten més contactes per cada persona contagiada, per sobre de sis, i, a més, ha contractat 900 treballadors des de l'inici de la pandèmia i contractarà 40 rastrejadors més.

En referència al sector turístic, la presidenta ha explicat que per a les Balears és "molt important poder tenir unes bones xifres epidemiològiques i poder-se obrir al turisme nacional i internacional", ja que l'objectiu del Govern és "reactivar l'economia, protegir les empreses i recuperar els llocs de treball perduts a causa de la pandèmia".

stats