Parlament
Política 29/11/2022

Armengol acusa Vox de provocar "l'odi" cap al professorat: "Això no és democràcia, és feixisme"

La presidenta del Govern ha afirmat que "espera molt més" d'un PP que fa "un silenci eixordador i és una irresponsabilitat enorme"

2 min
Armengol dirigint-se als diputats de Vox aquest dimarts

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha acusat aquest dimarts Vox de provocar "l'odi" cap al professorat, després dels fets ocorreguts a La Salle. L'extrema dreta va convocar una manifestació aquest diumenge, on el president del partit a les Illes, Jorge Campos, va parlar dels "herois" de l'escola, referint-se als alumnes que van voler mantenir penjada la bandera d'Espanya quan anava en contra de la normativa del centre. "Deis als alumnes que no compleixin les normes, sinó que hi hagi odi cap al professorat. Això no és democràcia, és feixisme", ha sentenciat Armengol.

Els tres diputats de Vox han tret una bandera d'Espanya al llarg de la intervenció de Campos, qui ha criticat Armengol per sortir en defensa "de l'odi" de la professora de català. "Aquest cas no va de banderes ni de futbol", ha replicat la presidenta del Govern. "Va de l’autoritat dels professors a les aules", ha afegit. Armengol ha lamentat el fet que tant la professora com la seva filla hagin patit amenaces a les xarxes socials, i, a més, s'hagi mostrat el domicili de la docent. "Instigar l’odi, això em fa vergonya", ha subratllat.

El líder de Vox ha continuat amb les seves proclames reiterades d'un "adoctrinament separatista" en la "majoria" dels centres, i de la "degradació de l'educació", sense fer referència a l'incompliment per part dels alumnes de les normes de La Salle, el que va motivar la decisió del professorat. "És inconcebible que la bandera d'Espanya pugui rompre les normes de convivència", ha insistit. "Sé a què ha vengut l'extrema dreta: a instigar l'odi", ha declarat Armengol.

Armengol posa el focus en el PP

A més, en el final de la seva rèplica a la pregunta de control de Campos, Armengol s'ha dirigit al PP. "Esper molt més del PP, que fa un silenci eixordador, i és una irresponsabilitat enorme", ha apuntat. Aquesta afirmació ha provocat que, per al·lusions, el portaveu parlamentari del partit, Antoni Costa, incidís en el fet que "sempre ens trobarà a la moderació, la prudència i la responsabilitat". "Davant el fet que la docent és amenaçada de mort, vostè aquí ha estat equidistant, i aquí no hi cap l'equidistància. Hauria d'haver condemnat encara més l'odi i les amenaces que rep aquesta dona", ha contestat la cap de l'Executiu.

stats