Política 15/09/2019

Aragonès confia en un "ampli suport" dels militants a la nova executiva d'ERC

3.807 afiliats, un 41,94%, han participat en la votació fins a les 16 hores

Ara
2 min
Aragonès confia en un "ampli suport" dels militants a la nova executiva d'ERC

BarcelonaEls 9.516 militants d'Esquerra Republicana estan convocats fins avui diumenge a les 20 hores per escollir la nova executiva del partit, una votació en la qual només s'ha presentat la candidatura que lideren Oriol Junqueras i Marta Rovira, amb Pere Aragonès i Marta Vilalta també en papers destacats.

Precisament, en declaracions als mitjans després de votar a Mataró, Aragonès ha confiat que la nova direcció tindrà un "ampli suport" dels militants i que en la consulta d'aquest diumenge hi haurà una "alta participació". Ha recordat que aquesta votació és el primer episodi d'un procés intern que culminarà amb el congrés que el partit té previst celebrar a finals d'any: "És un primer pas per enfortir Esquerra com una eina al servei d'un país millor".

Per al vicepresident del Govern, l'objectiu actual d'ERC passa per eixamplar la base i sumar més independentistes a Catalunya, perquè creu que només així s'assolirà la independència. "No volem un país partit a trossets sinó amb una societat cohesionada", ha assegurat.

Participació provisional

El partit ha informat que, fins a les 16 hores, han participat en la votació 3.807 afiliats, un 41,94% dels cens. En la mateixa votació per escollir l'executiva de 2015, la participació al final del recompte es va situar en el 32,92% (2.416 vots emesos) i en la de 2011 en el 44,77% (3.249 vots). En aquestes dues edicions anteriors, també hi havia una única candidatura liderada pels mateixos Junqueras i Rovira.

Diversos dirigents republicans han fet una crida a través de les xarxes socials a participar en la votació. Un d'ells, el president del partit, Oriol Junqueras, que ha reivindicat els 88 anys d'història d'ERC en què "la lluita social i la independència marquen sempre el full de ruta".

També ho ha fet des de Ginebra la secretària general del partit, Marta Rovira, que ha animat els militants a exercir la democràcia interna: "Així és com es construeixen els millors projectes".

A part d'Aragonès, també s'ha pronunciat un altre dels càrrecs institucionals de pes del partit, el president del Parlament, Roger Torrent. Ha demanat el suport per a la candidatura de Junqueras i Rovira –l'única que es presentava–, i ha situat Esquerra com "la millora eina al servei de la independència i la justícia social".

stats