Política 03/07/2018

"Era més fàcil aprovar el descompte de resident del 75% que apropar els presos a Catalunya"

El president del PP, Biel Company, espera que la reunió d'avui de la presidenta amb Foment vagi més enllà d'una foto

Sabrina Vidal
2 min
"Era més fàcil aprovar el descompte resident del 75% que apropar els presos a Catalunya"

PalmaEl president del PP a les Balears, Biel Company, critica que a Pedro Sánchez "li importen molt poc els interessos dels ciutadans de les Illes" i assegura que "era més fàcil aprovar el descompte aeri per a l'1 de juliol que apropar els polítics presos a Catalunya". Segons Company, el president del Govern està "rapinyant" doblers que pertoquen a les Illes per a altres comunitats.

El líder del PP ha demanat que es faci un decret que aprovi un descompte en el transport per a residents de fins al 75% a partir del passat 1 de juliol. "Exigim que es posi en funcionament de manera immediata". Pel que fa a la reunió que té la presidenta Armengol amb el ministre de Foment aquest dimarts, Company ha demanat que "deixin de jugar a conillons i que no quedi tot en una foto". Segons Company, els doblers per a l'aplicació directa del descompte en el transport aeri i marí estan pressupostats. "Amb el PP ja estaria en marxa", ha assegurat, tot lamentant que "la manera de funcionar del nou govern és fer veure que tot ho arregla Pedro Sánchez".

Per aquest motiu, Company ha anunciat també que el PP prepara una moció que es presentarà a tots els ajuntaments on tenen representació, mitjançant la qual es demana que el Règim Especial entri en funcionament a partir del proper 1 de gener i que "com a mínim" s'hi prevegin les mateixes condicions que ja s'havien negociat amb el govern de Rajoy, entre les quals hi ha el descompte de resident del 75%.

Eleccions primàries

Pel que fa al procés de primàries, el dijous vinent tindrà lloc la primera ronda i es podrà votar entre les 09.30 h i les 20.30 h. En aquestes eleccions els afiliats triaran quins són els dos candidats més votats i els seus compromissaris (només en els indrets on hi ha més d'una persona que ho vol ser).

Estan cridats a votar un total de 2.874 afiliats: 2.023 a Mallorca, 461 a Menorca, 369 a Eivissa i 21 a Formentera. Es col·locaran 70 urnes i s'hauran d'elegir 85 compromissaris dels 3.124 que triaran el candidat definitiu del PP en l'àmbit estatal a la segona volta prevista per als dies 20 i 21 de juliol.

stats