Política 28/04/2019

Sonia Vivas denuncia coaccions de dos policies locals de Palma en un col·legi electoral

La candidata de Podem, que aquest diumenge fa d'apoderada del partit, ha presentat una queixa per escrit indicant que s'han passat tot el matí armats dins el centre electoral

Maria Fuster
2 min
Una apoderada de Podem denuncia coaccions a un col·legi electoral per part de dos policies locals

PalmaLa número dos de Podem per a les eleccions municipals de Palma i policia local de Palma en excedència, Sonia Vivas, que aquest diumenge fa d'apoderada del partit al col·legi de Sant Rafel de Palma, ha presentat una queixa per denunciar coaccions per part de dos policies locals armats que, segons afirma, han passat bona part del matí dins el centre educatiu, al carrer Pablo Iglesias. El text, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, diu literalment: "Policia armada amb armilles antibales, asseguda en un lloc reservat per a persones de la taula". La queixa afegeix que aquesta actitud "coacciona el vot de les persones".

Una apoderada de Podem denuncia coaccions a un col·legi electoral per part de dos policies locals

Vivas assegura que els agents han estat tota l'estona "parlant amb els apoderats de Vox" i que "feien feines d'apoderats" per al partit d'extrema dreta. "Només els faltava l'acreditació", afirma. La candidata, que és una de les testimonis de l'escàndol de corrupció de la Policia Local de Palma, ha explicat a aquest diari que entre les nou del matí i les dotze del migdia els agents han quedat dins el col·legi, fins que els apoderats de tots els partits d'esquerres han "fet pinya" i s'han queixat. Tot i això, ha afegit que no ha estat fins que han telefonat a la Junta Electoral i aquest organisme ha avisat la Policia Nacional que els agents de la Policia Local no se n'han anat.

Fonts de la Policia Nacional han confirmat a aquest diari que han rebut la queixa i que els seus agents s'han desplaçat al col·legi de Sant Rafel, on han aixecat acta de l'incident i han comunicat als policies locals que no podien ser dins el centre electoral. Segons les mateixes fonts, aquests els han dit que només havien entrat un moment per agafar una motxilla. Vivas, per la seva Banda, explica que els policies locals que han arribat després d'aquesta parella han quedat fora, tal com assegura que estableix la llei.

Una apoderada de Podem denuncia coaccions a un col·legi electoral per part de dos policies locals
stats