Política 13/10/2021

Apesteguia, Ramon, Busquets i Alzamora, els candidats oficials a les primàries de MÉS

Els dos primers es disputaran el lideratge per presentar-se a la Cambra i la resta a la institució insular

ARA Balears
1 min
Un home votant el 2019 per escollir els càrrecs interns de MÉS.

PalmaLa Comissió de Primàries de MÉS ha proclamat les quatre candidatures que finalment optaran a encapçalar les llistes electorals del partit al Parlament i el Consell de Mallorca. En el cas de la Cambra, Lluís Apesteguia es disputarà el lideratge amb Maria Ramon, mentre que Bel Busquets ho farà amb Jaume Alzamora a la institució insular.

A partir d'aquest dimecres i fins dia 22 d'octubre, tots quatre podran fer campanya. Les votacions seran dia 24 del mateix mes. Inicialment, 4.658 electors decidiran qui encapçalarà les llistes electorals.

Segons les dades facilitades per la comissió de primàries, la majoria d'electors (2.920) votaran de manera presencial a les diferents taules de votació que s'habilitaran a diversos punts de Mallorca. La resta (1.738) hi participaran telemàticament a través de la plataforma de votació habilitada.

El procés de primàries ha despertat "molt d'interès" i les xifres de participació superen les que es feren el juny del 2018, segons ha informat MÉS. El cens s'ha incrementat amb prop de 500 persones. A més, la militància del partit ha augmentat amb gairebé 200 persones respecte d'aquell any.

stats