Política 19/03/2019

Arran deixa pintades i vidres trencats a les seus de Ciutadans i del PP a Barcelona

Els partits denuncien que un grup de cinc encaputxats ha atacat l'edifici aquesta nit

Ara
2 min
La seu de Ciutadans a Barcelona, aquest matí

BarcelonaCiutadans i el PP han denunciat aquest dimarts diverses pintades a les respectives seus del carrer Balmes de Barcelona. Segons ha informat Cs, un grup de cinc encaputxats ha atacat l'edifici aquesta nit, cap a les 00:50 h, i hi han fet pintades i han trencat els vidres. La formació taronja ja ha anunciat que presentarà denúncia.

Els encaputxats han trencat vidres de la seva seu, han llançat pintura violeta i han fet un grafiti lila a la paret que diu: "Pels nostres cossos no passareu". A la pintada també hi han escrit el símbol d'Arran.

Per la seva banda, el secretari general del PP, Daniel Serrano, ha compartit una imatge a Twitter de les pintades davant la seu de la formació, però a la vorera. "Demostra clarament diverses patologies, tot i que la més greu és, sens dubte, el supremacisme i la xenofòbia que gasten", ha dit a la xarxa: "Per la seva pròpia salut s'haurien de desenroscar la barretina".

La líder de Cs i candidata al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, ha lamentat els fets en una piulada, en què ha titllat els atacants de "feixistes": "Les vostres amenaces, insults i assenyalaments no ens faran callar. Seguirem defensant la democràcia, la unió i la llibertat", ha dit.

També el número dos de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha criticat l'acció. "Aquesta és l'autèntica cara del separatisme", ha dit: "Assenyala i assetja a qui pensa diferent. Això és només un exemple del que hem de suportar els demòcrates a Catalunya".

Arran reivindica l'autoria de les pintades

Arran s'ha reivindicat com a autora de les pintades a la seu de Cs i del PP de Barcelona. A través d'un missatge al seu compte de Twitter, l'organització vinculada a la CUP ha atribuït les pintades "al retorn a la llei d'avortament de supòsits, a la llei de protecció de la maternitat que proposa que les dones migrades que donin els seus fills en adopció no siguin deportades i a la defensa dels ventres de lloguer". Per aquest motiu, asseguren que han assenyalat les seus de Cs i PP per "reivindicar el dret al propi cos". En les dues seus, Arran ha fet pintades on es llegeix "Pels nostres cossos no passareu".

Arran considera que Cs i el PP suposen una "amenaça" sobre aquesta qüestió. Segons l'organització juvenil de l'esquerra independentista, el partit de Pablo Casado ha intentat diverses vegades "restringir el dret a un avortament lliure i gratuït". A més, ha assenyalat que Cs "defensa els ventres de lloguer com una qüestió feminista quan suposa un pas més cap a la mercantilització de tots els aspectes de la vida i, en aquest cas, la capacitat de gestar de les dones".

Davant del que consideren una "ofensiva" que veuen "aguditzada" per un possible pacte amb la ultradretana Vox, Arran assegura que fa seva la màxima antifeixista del "No passaran". "Convertirem els nostres cossos en un camp de batalla contra el masclisme i el racisme d'aquests partits. Si ells posen en el punt de mira el moviment feminista, nosaltres els tenim en el punt de mira a ells i serem les dones la punta de llança de la resistència antifeixista fent d'aquest últim 8 de març la guspira de la lluita que vindrà", afegeix l'organització.

stats