Política 14/02/2018

Un any a la presidència del Parlament “sense renunciar a ser el Balti de sempre”

Es compleix un any d'ençà que el president de la cambra balear, Balti Picornell (Podem), va assumir el càrrec

Jaume Ribas
1 min
Balti Picornell durant una sessió parlamentària.

PalmaAquest dimecres fa un any que el diputat felanitxer de Podem, Baltasar Picornell, va assumir la presidència del Parlament de les Illes Balears. El seu partit ha volgut mostrar el seu “orgull” i ha valorat la presidència com “un any de canvis transformadors i objectius complits que han fet aquesta institució més propera i sensible a la ciutadania de les Illes”.

Un dels objectius que es va marcar, segons ha dit, va ser la modernització de la cambra: “Ahir per primera vegada una diputada va poder votar telemàticament, un dret previst en el nostre reglament però que mai s’havia posat en pràctica”, ha destacat Picornell. A més, s’ha dotat d’un sistema de videoconferències la sala Maura de l’edifici Ramon Llull per tal que els grups parlamentaris puguin mantenir reunions superant la barrera insular.

Podem també ha destacat les diferents reunions que el president del Parlament ha mantingut amb diferents col·lectius socials i arreu de les Illes amb la intenció de "recuperar les institucions per a la gent" i "fer propera una institució que sovint s'ha vist molt llunyana".

La presidència de Picornell va arribar després de les desavinences entre la diputada Xelo Huertas, que fins aleshores havia ocupat aquest càrrec, i la resta del grup parlamentari de Podem. Huertas fou expulsada i passà al grup mixt, mentre que Podem hagué de negociar amb la resta de l'esquerra mantenir la presidència i que l'acabàs assumint Picornell.

stats