Transmissions patrimonials
Política 03/10/2022

Podem anuncia que el Govern apujarà els impostos als habitatges de luxe i el PSIB se'n desmarca

El portaveu del partit morat, Alejandro López, diu que la mesura és fruit d'"intenses negociacions" amb els socialistes

1 min
Construcció d'un habitatge de luxe a Son Vida

PalmaMalgrat que el règim fiscal ha acaparat l'espai en els mitjans de comunicació aquest dilluns, Podem ha aprofitat per comunicar que les Balears apujarien l'impost als habitatges de luxe, "després d'intenses negociacions amb el PSIB aquestes setmanes", en paraules del seu portaveu al Parlament, Alejandro López. Però l'anunci només ha durat unes hores, concretament fins que la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha negat que l'Executiu consideri aquesta mesura, durant la compareixença per explicar la part fiscal del REB. "No és un anunci del Govern. Ho ha fet Unides Podem", ha dit de manera clara. "En la redacció dels pressupostos es materialitzarà si hi ha algun canvi en els tipus", ha sentenciat, donant a entendre que la negociació continua oberta.

Segons ha explicat López, l'impost de transmissions patrimonials per la compravenda d'habitatges de luxe hauria de passar de l'11,5% al 12% en el cas de les cases que superin el milió d'euros. A més, es crearia un nou tram del 13% per a habitatges a partir de dos milions d'euros. "Crearem un nou tram per a la venda i transmissió d'habitatges de més de dos milions d'euros. Parlam en tot moment d'una part de la ciutadania que acumula un patrimoni elevat, persones molt riques", ha dit durant la compareixença davant dels mitjans, just un dia abans del Debat de Política General.

El portaveu de Podem també ha anunciat un augment dels impostos a les màquines escurabutxaques, casinos i bingos. "És de justícia social. Es tracta d'empreses que es lucren amb una activitat que perjudica el conjunt de la població", ha dit López, a més d'anunciar que aquestes mesures s'inclouran en els pressupostos del 2023.

stats