Política 30/12/2019

Antoni Noguera: "No pot ser que celebrem la Diada com quan no era oficial"

MÉS per Mallorca ha organitzat un dinar popular al qual han assistit els membres d'ERC Marta Rossique i Joan Tardà i el pare d'Oriol Junqueras

A. T.
2 min
Membres de MÉS per Mallorca i Esquerra Republicana en un acte per la Diada de Mallorca

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha participat aquest dilluns en un dinar popular amb la militància per celebrar la Diada de Mallorca. En l'esdeveniment, també hi han participat els membres d'Esquerra Republicana Marta Rossique i Joan Tardà, juntament amb el pare d'Oriol Junqueras, Artur Junqueras. Amb motiu de la data, Noguera ha assenyalat que "no pot ser que celebrem la Diada com quan no era oficial".

En aquest sentit, ha assenyalat que per a l'any que ve cal "plantejar canvis importants" i que la formació "faci actes polítics profunds i arrelats" per canviar la manera de veure la Diada. "Una manifestació és important, però necessitam actes polítics de present i de futur", ha afegit.

En relació amb la participació dels membres d'Esquerra Republicana, ha destacat que "per primera vegada l'esquerra ecologista i l'esquerra sobiranista ja estan dins un mateix espai polític". Així, "l'entrada d'Esquerra culmina un procés de creixement i unificació", ha dit Noguera, qui també reconeix que és necessari "establir més majories". El partit pretén que el seu "sobiranisme sigui més inclusiu, tenir més espai polític i més legitimitat".

La col·laboració entre Esquerra i Mallorca és especialment important aquests dies, ha apuntat Noguera, "quan s'ha de negociar un govern espanyol". La seva formació ha acordat amb Esquerra introduir "l'agenda balear", la qual consisteix en tres qüestions fonamentals, puntualitza el coordinador del partit: "recursos hídrics: depuradores i abastiment d'aigua; mobilitat sostenible: l'arribada del tren de Llevant fins a Cala Rajada i la creació de tramvia a Palma, i un Règim Especial Balear".

Una justícia "subjectiva" que "arriba tard"

Quant a l'informe publicat per l'Advocacia de l'Estat on demana al Tribunal Suprem que permeti a Junqueras exercir d'eurodiputat, el també regidor de l'Ajuntament de Palma ha declarat que "és evident que arriba tard". Segons Noguera, "no hi ha hagut manera d'empresonar totes les persones que estan a l'exili" i això demostra que "hi ha una justícia molt subjectiva i errònia".

"Diria que veig el final d'aquesta tragèdia que hem passat tots, no només la família, sinó els simpatitzants i els esperançats que hi ha en aquest país", ha afirmat, per part seva, Artur Junqueras. La seva esperança és que "ho aclareixin del tot" i es mostra positiu davant aquest nou escenari. "En paraules d'Alcover: la soca ara veig que s'enfila i s'enfilarà fins a aconseguir el que tots esperam", ha assenyalat.

stats