ENTREVISTA

Salvador Illa: “El resultat de les eleccions a Madrid ni allunya ni acosta els indults”

Entrevista d'Antoni Bassas al líder del PSC al Parlament

2 min

El líder del PSC, Salvador Illa, ha valorat el resultat de la líder del PP Isabel Díaz Ayuso a Madrid, que dimarts va doblar resultats a la comunitat amb un discurs molt crític amb la gestió de la pandèmia del govern espanyol, mentre el PSOE ha caigut fins a la tercera posició. Amb tot, ha rebutjat que aquests resultats signifiquin una derrota per a Pedro Sánchez. "Ells han volgut donar aquesta lectura, però els ciutadans han fet elecció a la Comunitat de Madrid", ha assegurat el socialista en una entrevista amb Antoni Bassas: "Espanya no és Madrid, és molt més que Madrid". També ha descartat que aquests resultats afectin la tramitació dels indults dels presos polítics. "El resultat de Madrid ni allunya ni apropa els indults", ha assegurat.

Illa també ha defensat que la taula de diàleg es continuï reunint. "N'hi ha d'haver dues", ha asseverat: "A Catalunya també s'ha de posar en marxa una taula de diàleg amb tots els representants del Parlament". No obstant, ha considerat que la "gran lliçó política" dels últims anys és que "no es pot trencar unilateralment l'estat de dret", i ha fet una crida a "obrir un nou temps i fer una política de retrobament", encara que ha admès que no ha fet "el gest polític d'anar a veure els presos".

Mentre les negociacions per formar el nou govern a Catalunya continuen obertes entre ERC i Junts, Illa ha insistit en presentar-se com a candidat a la presidència de la Generalitat si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, obre ronda de contactes amb els diferents partits, tot i que Borràs ja ha descartat iniciar ronda de contactes fins que Aragonès no tingui la certesa de sortir investit. "Pere Aragonès ha perdut dues sessions d'investidura i a mi no m'hi han deixat anar", ha lamentat, encara que no té els suports necessaris per ser president. "I si sorprenc en la meva sessió d'investidura?", s'ha preguntat, encara que no ha llançat cap proposta específica.

Illa també ha estat crític amb TV3. En la línia de les declaracions que ha fet en les darreres setmanes assenyalant el que considera una manca de pluralitat als mitjans públics, ha insistit en què tenen un "biaix en la informació política" i ha assenyalat que cal un debat "sobre la sostenibilitat econòmica": "S'ha de refundar TV3". El passat dilluns els socialistes van presentar un document per abordar diverses reformes a la Corporació Catalana de mitjans Audiovisuals (CCMA) que va enviar a ERC i JxCat.

stats