Política 08/10/2020

L'ANC escalfa motors davant la visita de Felip VI a Barcelona amb una crema de fotografies del rei arreu del país

Un centenar de persones s'apleguen a la plaça Sant Jaume per mostrar el seu rebuig a la monarquia

Xavi Tedó
2 min
Crema popular de fotografies de Felip VI a la plaça Sant Jaume de Barcelona

BarcelonaUn centenar de manifestants convocats per l'ANC han participat aquest vespre en la crema "popular" de fotografies del rei Felip VI a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Enmig de crits de "Fora el Borbó", "Els Borbons als taurons" o "Catalunya no té rei", els concentrats han anat dipositant fotografies del monarca en una foguera per mostrar el seu rebuig a la seva presència aquest divendres a la capital catalana.

Aquesta acció s'ha reproduït en les altres tres capitals de demarcació i en altres capitals de comarca, amb 180 fogueres arreu del país, segons ha informat l'Assemblea. La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, ha posat en valor "la gran resposta popular contra la monarquia espanyola" i ha deixat clar que "els Borbons només han governat a Catalunya per dret de conquesta". "Es tracta d’una institució basada en la repressió i els valors antidemocràtics, tal com va tornar a demostrar Felip VI el 3 d’octubre de 2017", ha conclòs.

La crema de fotografies d'aquest dijous és l'avantsala de la gran cadena humana que l'ANC i Òmnium volen fer aquest divendres al matí des de l’Estació de França fins al monument a Colom de Barcelona, aprofitant que Felip VI presidirà al recinte de l'estació el lliurament de premis de la nova edició de la Barcelona New Economic Week (BNEW).

Un esdeveniment que no comptarà amb la presència ni del Govern ni de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que rebutgen assistir als actes protocolaris de Felip VI tot i que per motius diferents: mentre que l'executiu critica la repressió contra l'independentisme, Colau recela dels escàndols de corrupció que envolten la Corona.

L’acció de les entitats començarà a les 10 hores de manera coordinada en diversos punts. Els participants hauran de repartir-se entre nou trams, per tal d’evitar aglomeracions i poder complir amb les mesures sanitàries i de seguretat derivades del covid. Paral·lelament, el CDR del Barcelonès i altres col·lectius independentistes també han cridat a sortir al carrer per mostrar el rebuig al desembarcament de Felip VI a Barcelona, i han convocat a l'avinguda del Marquès de l'Argentera amb el carrer Comerç, a pocs metres de l'Estació de França.

stats