Política 14/07/2020

L'ampliació dels hotels dificulta les negociacions entre el PSOE i Més per Menorca

Consideren que les converses han "fracassat", però continuaran negociant

Ivan Martin
1 min
Josep Castells creu que el PSIB-PSOE hauria de cedir per arribar a un acord.

MaóMés per Menorca ha reconegut aquest dimarts que les negociacions per donar suport a la Llei de mesures de reactivació econòmica i social que promou el Govern balear es troben en un moment difícil a causa de la inclusió de l'article que possibilita l'ampliació dels hotels un 15%.

Els sobiranistes consideren que la negociació ha "fracassat" i qualifiquen de "molt improbable" que finalment s'arribi a un acord entre les formacions d'esquerres. Més per Menorca admet que les converses s'han "enrocat" en el punt de la inclusió que facilita l'ampliació dels hotels un 15%, tot i que l'Executiu estaria disposat a rebaixar el percentatge fins a un 10%.

El diputat econacionalista, Josep Castells, ha lamentat la inflexibilitat del PSIB-PSOE per arribar a un acord. "Reactivar l'economia a força de fer créixer els hotels és una fórmula caduca i contrària als temps actuals. Existeixen altres vies per activar el sector de la construcció sense destruir territori, com un pla de modernització dels hotels d'acord amb millores d'eficiència energètica i estalvi d'aigua", ha assenyalat.

D'altra banda, reivindiquen el paper decisiu que hauria de tenir el Consell de Menorca per permetre les ampliacions en establiments hotelers de l'illa. Per aquest motiu, Més per Menorca ha presentat un total de 36 esmenes al text, i en destaca aquelles que defensen salvaguardar les competències dels consells insulars i apostar per un creixement sostenible.

stats