Política 29/11/2018

El PP de Palma vota en contra que Gijón, investigat per corrupció, deixi de ser regidor

"No renunciaré a la meva acta de regidor, tenc la consciència molt tranquil·la", afirma l'exmilitant popular

Aina R. S.
3 min
El regidor popular, Álvaro Gijón

PalmaÁlvaro Gijón, exmembre del PP, regidor de Palma i diputat investigat per corrupció i per acceptar favors sexuals, ha defensat aquest dijous el seu càrrec a l'Ajuntament i ha assegurat "que té la consciència molt tranquil·la". Ho ha dit després que l'equip de govern hagi presentat una moció per via d'urgència per demanar que hi renunciàs. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de totes les formacions excepte del PP, que ha votat en contra de reclamar al seu exmilitant que deixi el càrrec.

La proposta, presentada per l'equip de govern, assenyalava que "ni els fets ni les actituds denunciades i investigades són acceptables en un entorn polític i social que reclama igualtat de drets i la supressió de conductes masclistes que comporten la submissió i la humiliació de la dona". La moció s'ha presentat després que l'Audiència hagi citat l'exmilitant del PP per declarar arran d'un presumpte suborn amb favors sexuals. A més, se l'investiga per utilitzar la Policia Local en favor del PP.

El regidor popular Álvaro Gijón ha sorprès tots els membres del ple amb una intervenció de més de set pàgines en què ha exposat el seu punt de vista i ha defensat la seva innocència contra "la pressió mediàtica i la falsedat de notícies" de les quals assegura que "ha estat víctima".

Gijón ha assegurat que no hi vol renunciar perquè "és innocent i mai no ha acceptat favors sexuals ni suborns". El regidor popular ha afegit que ha sofert filtracions d'un sumari secret i que els mitjans han volgut perjudicar la seva imatge i la seva família. "No ha estat gens fàcil haver d'explicar a la meva filla de nou anys que mai no m'he drogat i que el que diuen els mitjans de comunicació de mi és totalment fals", ha dit Gijón al ple de l'Ajuntament.

El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, s'ha volgut defensar de les acusacions de Marga Duran, després que aquesta hagi dit que trobava "molt xocant" que l'equip de govern demanàs la renúncia de Gijón quan Aligi Molina també havia estat condemnat per haver-se negat a pagar una sanció després d'haver entrat a la Conselleria d'Educació. Molina ha dit que no es pot posar al mateix nivell una condemna per una protesta pacífica en contra de les retallades del Partit Popular, en referència a la seva causa, i una condemna de corrupció per rebre favors sexuals. Segons el regidor d'Igualtat, els vots en contra dels populars han evidenciat l'escala de valors dels populars.

La portaveu popular també ha citat els casos del regidor d'Hisenda, Adrián García, i Joan Ferrer, regidor de Mobilitat, condemnat per l'Agència de Protecció de dades a pagar 30.000 euros "per ús fraudulent d'informació confidencial".

Des del grup municipal de Ciutadans, el regidor Josep Lluís Bauzà ha explicat que han decidit votar-hi a favor. Bauzà ha assegurat que un cop Gijón ha estat citat per l'Audiència per anar a judici oral, consideren que el regidor ha d'entregar la seva acta i s'ha de retirar.

Aquest dimecres l'Audiència Provincial va citar el regidor popular a declarar per haver acceptat favors sexuals en prostíbuls a canvi d'interessos particulars i polítics. D'aquesta manera se separaven en diferents parts les investigacions que imputen Gijón en el marc del cas de corrupció de la Policia Local de Palma. Segons el Ministeri Fiscal, Gijón va crear una unitat de la Policia Local només per atendre interessos privats del seu partit i també empresarials.

stats