Política 04/06/2019

L'alcaldable de Vox a Alfarràs es declara independentista i deixa el partit

Jiménez també argumenta que com a gitano la formació va en contra del seu col·lectiu

Xavi Tedó
2 min
L'alcaldable de Vox a Alfarràs, el primer de la dreta, en la foto de la candidatura

BarcelonaEl cap de llista de Vox a Alfarràs (Segrià), Antonio Jiménez, ha abandonat la formació perquè assegura que ell és independentista. "Estimo Catalunya i demano disculpes a tots els catalans per haver-los defraudat", afirma l'alcaldable en una entrevista a Emun fm, una emissora municipal de les Terres de Ponent. "M'hauria agradat presentar-me per un partit catalanista perquè soc independentista de cor i estimo els presos polítics. Conec Oriol Junqueras i Raül Romeva i em sento malament per haver-me presentat per Vox i no per ERC o JxCat", afegeix Jiménez, que va estar vinculat a l'assemblea local dels republicans i va donar suport a l'1-O.

El cap de llista també ha renunciat a seguir a Vox perquè com a gitano considera que aquest partit va en contra del seu col·lectiu. "Em van dir que no era un partit racista i que no anava en contra dels immigrants i m'he adonat que sí i que no són compatibles les nostres idees", remarca Jiménez. "Em sento enganyat i no puc estar en un partit que està en contra dels gitanos i de Catalunya, i em sap greu no haver escoltat qui m'ho advertia".

Jiménez assegura que va fer el pas a la primera línia política perquè alguns veïns li van demanar que ho fes després que el partit li prometés la lluna. "Alguns ciutadans em van demanar que em presentés de cap de llista perquè el partit em va prometre l'oro i el moro, i a l'hora de la veritat no em van donar cap suport, i esperava que m'ajudessin amb la meva entitat com a president", explica Jiménez, que presideix Acció Social d'Alfarràs, que ajuda el col·lectiu gitano.

El cap de llista admet que la seva candidatura va deixar de pedra els veïns de la localitat. "La gent del poble es va sorprendre perquè soc jove i m'han enganyat, perquè tenim idees diferents", exposa. També carrega contra el funcionament del partit. "No em van permetre parlar durant la campanya i em van dir que vindrien al poble i no ho van fer, i vaig haver de treure'ls jo mateix les castanyes del foc", denuncia el que va ser cap de llista, que no amaga el seu orgull pels 85 vots que va obtenir.

Jiménez, que no és militant de Vox, avança que no seguirà la seva carrera política i que pensa dedicar-se a la seva entitat, que recull fons, entre altres coses, per pagar els llibres escolars a les famílies més necessitades. Deixa clar, però, el seu compromís amb el Procés abans d'acabar l'entrevista exclamant "Visca Catalunya i llibertat presos polítics!" quan s'acomiada de l'entrevistadora.

stats