Política 28/01/2017

Rivera s'imposa a les primàries de C's després d'una campanya exprés de només 24 hores

El líder del partit taronja s'ha imposat amb un 87,3% dels vots als seus dos rivals, totalment desconeguts per la majoria de les bases

Acn / Ara
2 min
El president de C's, Albert Rivera, en l'acte del partit aquest dissabte a Madrid / ARA

MadridAlbert Rivera s'ha imposat amb comoditat a les primàries per encapçalar el comitè executiu de Ciutadans (C's) amb el 87,3% dels vots. La seva candidatura, batejada amb el nom 'España ciudadana', ha aconseguit 5.999 suports entre la militància, molt per davant de la candidatura 'Alternativa ciudadana', encapçalada per Diego de los Santos Parejo, que ha obtingut el 6,5% dels vots, que representen 452 vots.

La tercera candidatura que aspirava a liderar el comitè executiu, 'Esencia ciudadana. El espíritu y la identidad del movimiento ciudadano', liderada per Juan Carlos Bermejo Ortega, ha esgarrapat el 6,2% dels sufragis, que sumen 423 suports.

La participació en aquest procés de primàries per a l'elecció del comitè executiu de C's ha estat de 6.874 vots, poc més del 34% del cens habilitat per votar (uns 20.000 afiliats). Les votacions s'han efectuat de forma telemàtica entre dijous al matí i aquest divendres a la nit.

L'odissea de la resta d'aspirants

Rivera ha deixat als seus rivals només 24 hores per fer campanya. El calendari fixat per l'executiva deixava només dos dies per presentar les candidatures i un per fer campanya abans de les votacions telemàtiques. Els dos aspirants van criticar durament que el líder del partit taronja hagués establert una fórmula feta a la seva mida i també la manca de democràcia interna. La secretària d'organització va al·legar que els candidats podrien haver començat a fer campanya just en el moment en què es va anunciar el congrés del partit.

Segons el calendari precongressual, havien de presentar-se les candidatures entre dilluns i dimarts. Rivera ho va fer a bombo i platerets el primer dia. En aquell moment creia que al final no hi hauria primàries perquè la portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Carolina Punset, la veu més crítica dins del partit, havia renunciat a fer un pas endavant. El líder del partit taronja va ser acusat de no oferir democràcia interna i de ni poder abanderar el que més reclama al PP: unes primàries entre tota la militància. Rivera va reptar els més crítics a fer un pas endavant i presentar-se.

Finalment va haver-hi resposta i van sortir com bolets dos candidats d'última hora. Però als dos aspirants només els va quedar dimarts després de problemes amb la comissió de garanties. D'aquesta manera, dimecres va ser l'únic dia de campanya, ja que dijous va començar-se a votar i aquest divendres a la nit s'ha acabat el període de primàries i ja s'han anunciat els resultats.

stats