Política 24/09/2019

Els ajuntaments de Mallorca reclamaran a l'Estat poder gastar els estalvis dels seus comptes

L’Assemblea de Batles i Batlesses també ha acordat lluitar contra la violència masclista coordinant noves iniciatives entre municipis

Ara Balears
2 min
Els batles i batlesses de Mallorca després de l'assemblea

PalmaLa primera Assemblea de Batles i Batlesses de la legislatura ha acordat reclamar a l'Estat que els ajuntaments de Mallorca puguin gastar els estalvis dels comptes municipals flexibilitzant la regla de despesa, una mesura coneguda com a llei Montoro. La petició es fa juntament amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que va demanar recentment que els consistoris sanejats i que disposen de doblers estalviats puguin invertir en nous serveis i en la contractació de personal.

En l'acte, en el qual han participat els 53 municipis de l'illa, la consellera de Presidència del Consell de Mallorca, Teresa Suárez, ha transmès la intenció de la institució insular de crear una comissió sectorial per lluitar contra la violència masclista. Per això, el 21 d'octubre tots els regidors i regidores responsables de l'àrea d'Igualtat es reuniran per saber com coordinar i compartir experiències, mesures polítiques i iniciatives. Així, el Consell vol donar a conèixer "tot el potencial" de què disposa la Direcció Insular d'Igualtat, segons ha informat el Consell en un comunicat.

"El Consell de Mallorca ha de contribuir a millorar totes les polítiques que fan els ajuntaments", ha explicat la presidenta de la institució, Catalina Cladera, i ha afegit que l'eix del municipalisme "és fer polítiques de la mà dels ajuntaments".

La mesa de l'assemblea també s'ha constituït, de manera que Cladera n'és la presidenta; el batle de Sóller, Carlos Simarro, en durà la vicepresidència, i el conseller Jaume Alzamora, la secretaria. Els nous vocals són el batle de Llucmajor, Éric Jareño; la batlessa d'Andratx, Katia Rouark; el batle d'Artà, Manolo Galán, i la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló. Així mateix, s'han escollit els representants de l'Assemblea al Consell Assessor de la Fundació Mallorca Turisme, que seran el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el batle de Manacor, Miquel Oliver.

stats