Política 14/11/2018

Noguera signa un conveni d'ajuda amb l'IMAS i el Govern per invertir en programes socials

El consistori palmesà rebrà 3'8 milions d'euros de les dues institucions

Aina R. S.
1 min
El batle de Palma, Antoni Noguera, signa el conveni amb Fina Santiago, Consellera de Serveis Socials, i la presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver.

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera, ha signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l'IMAS i el Govern de les Illes Balears per al finançament dels serveis comunitaris bàsics.

Concretament, el consistori palmesà rebrà 3'8 milions d'euros, dels quals el Govern n'aportarà 3.773.183 euros i l'IMAS, 107.297 euros. Un conveni que se signa des de 2016 per garantir que l'Ajuntament de Palma disposi d'una partida suficient per fer front els seus objectius. "Una manera de corregir la discriminació que va patir Palma durant la legislatura de José Ramón Bauzá", segons ha explicat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago.

Antoni Noguera ha assegurat que s'ha passat "d'una legislatura de les retallades a una legislatura que aposta per la gent" i per convertir Palma en una "ciutat d'oportunitats".

La regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, ha valorat molt positivament la signatura d'aquest conveni i ha dit que des de la seva àrea s'atén un total de 27 mil usuaris, que representen un 6% de la població. Borràs ha explicat que aquest suport econòmic del Govern i del Consell es destinarà a reforçar els programes de dependència i de menjar i ajuda a domicili.

Margalida Puigserver, la presidenta de l'IMAS, ha explicat que la institució insular ha incrementat 1 milió d'euros a l'illa i a Palma 107 mil euros. "És un finançament que ve via el Govern i es destina a la xarxa de prevenció comunitària i per arribar a la població més vulnerable".

stats