Política 24/01/2019

L'Ajuntament de Ciutadella i ABAQUA presenten l'acord per a l'ús d'aigua potable

El preu per metre cúbic d'aigua serà de 0,95 euros i la planta té una capacitat de producció de 3,5 hectòmetres cúbics anuals

Iván Martín
1 min
El conseller Vidal ha detallat el funcionament de la dessaladora davant l'atenta mirada d'altres autoritats.

CiutadellaL'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) i l'Ajuntament de Ciutadella han signat aquest dijous el conveni per al subministrament d'aigua potable per als dos pròxims anys, prorrogable a un tercer. La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila i el conseller balear de Medi Ambient, Vicenç Vidal han segellat l'acord, segons el qual ABAQUA es compromet a satisfer la demanda d'aigua sol·licitada pel consistori, a canvi que aquest consumeixi un volum mínim de 950.000 metres cúbics procedents de la dessaladora de la ciutat.

El preu per metre cúbic d'aigua serà de 0,95 euros i la planta té una capacitat de producció de 3,5 hectòmetres cúbics anuals. Cal recordar que aquesta infraestructura està construïda des del 2010, tot i que mai s'havia posat en funcionament fins a la present legislatura, en què s'ha recepcionat i contractat l'explotador, així com s'han duit a terme les obres de connexió fins al dipòsit de Son Blanc.

La compra d'aigua representarà una millora en la qualitat de l'aigua que se subministra als ciutadans. També permetrà disminuir la pressió als aqüífers i augmentar la possibilitat de reutilitzar l'aigua per al reg.

stats