Política 22/02/2018

L'Ajuntament de Palma demana l'absolució de Valtonyc

La petició municipal ha tingut el suport dels grups que governen el consistori, PSIB-PSOE, MÉS i Podem, i el vot contrari del PP i Ciutadans

Lluis Felipe/efe
2 min
L'ajuntament de Palma demana l'absolució de Valtonyc

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat una proposició en la qual sol·licita l'absolució de Josep Miquel Arenas, el raper conegut com a Valtonyc, que ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme, amenaces i injúries a la Corona.

La petició municipal ha tingut el suport dels grups que governen el consistori, PSIB-PSOE, MÉS i Podemos, i el vot contrari del PP i Ciutadans.

"L'Ajuntament de Palma manifesta la seva preocupació per l'extensió del delicte d'enaltiment del terrorisme a actes i missatges que haurien d'estar emparats per l'exercici de la llibertat d'expressió i per les recents condemnes per aquest càrrec, que desproveeix els ciutadans espanyols dels seus drets fonamentals", resa el text aprovat.

En aquest sentit, Antònia Martín, de Podem, ha apuntat que "la condemna de Valtonyc suposa un greu atac a la llibertat d'expressió". "El meu grup està molt preocupat perquè el Partit Popular mira cap a una altra banda", ha agregat.

Més contundent s'ha mostrat Neus Truyols, de MÉS, qui ha assenyalat que "l'Estat empra violentament les armes que té" i considera que "la presó és totalment injusta per a un músic" i que qualsevol persona ha de poder opinar sobre la Corona".

El socialista José Fila ha dit que "la llibertat d'expressió és un bé de la democràcia. La presó no és per als artistes. Si fos així, fa molts anys que molts cantants i escriptors estarien entre reixes".

D'altra banda, Marga Durán, del PP, ha assenyalat que "totes les accions tenen conseqüències". "El Partit Popular sempre respectarà les decisions de la justícia", ha afegit.

Josep Lluís Bauzà, de Ciutadans, ha refusat fer una valoració del cas i tan sols ha expressat el seu respecte per les sentències dels tribunals.

stats