Política 04/11/2019

Air Europa i Iberia mantindran els llocs de feina i les connexions aèries a les Balears, segons Armengol

La presidenta del Govern ha assegurat que aquest dilluns al matí ha parlat amb els responsables de les dues companyies

Ara Balears
1 min
Seu de Globalia a Llucmajor. S’ha condemnat l’empresa per frau continuat a les subvencions en el descompte de resident de Canàries, Balears, Ceuta i Melilla.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que els responsables de les aerolínies Air Europa i Iberia li han garantit el manteniment dels llocs de feina i les connexions aèries a les Balears, després de l'acord d'IAG amb Globalia per comprar tot el capital social d'Air Europa per 1.000 milions d'euros. Segons ha informat Efe, Armengol ha explicat a la fira turística World Travel Market de Londres que aquest mateix matí ha parlat amb el director general d'Air Europa, José María Hidalgo, i el president d'Iberia, Luis Gallego. La presidenta ha dit que tots dos s'han compromès "a mantenir els llocs de feina" i a continuar fent les inversions previstes per "millorar la connectivitat de les Illes".

"Ens preocupa que es garanteixin els llocs de feina", hi ha insistit Francina Armegnol, perquè Globalia, que és la matriu d'Air Europa, té la seu a Llucmajor. La presidenta ha assenyalat que el Govern "vigilarà" que l'oferta del transport aeri i els llocs de feina no quedin perjudicats per la compra d'Air Europa, tot i que ha afegit que no li correspon jutjar una "decisió empresarial".

El conseller delegat de Globalia, Javier Hidalgo, ha fet arribar un missatge als seus treballadors en què ha explicat l'operació i ha dit que està pendent de l'autorització de les autoritats de competència i que esperen aconseguir-la el segon semestre de l'any que ve. Mentrestant, Air Europa continuarà competint amb les aerolínies d'IAG. També assegura que el personal "continuarà operant dins IAG de manera separada, sense integració en cap de les altres aerolínies del grup IAG".

stats