Política 22/09/2014

Aguirre explicarà "tota la veritat" al jutge sobre l'incident amb la policia municipal de Madrid

La presidenta del PP madrileny declara aquest dilluns com a imputada per aquell polèmic cas

Efe
2 min
La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, a l'arribada als jutjats. EFE

MadridLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, declara aquest dilluns al matí, als jutjats de la plaça de Castella de Madrid, com a imputada per un suposat delicte de desobediència per l'incident de trànsit que va protagonitzar el mes d'abril a la Gran Via madrilenya.

Aguirre ha arribat en companyia del seu advocat i ha declarat als nombrosos mitjans de comunicació presents a la zona que estava "encantada" que el jutge li prengui declaració "per explicar-li tot el que va passar aquell dia fatídic".

La presidenta del PP de Madrid, que ha evitat en diverses ocasions respondre a la pregunta de si se sent amb el suport del seu partit en aquest tema, ha afegit que demanarà disculpes per haver comès una infracció i que explicarà al jutge "com va ser tot". "Tota la veritat", ha subratllat.

El titular del jutjat d'instrucció número 14 de Madrid, Carlos Valle, va dictar el dia 12 de setembre la resolució en què citava Aguirre a declarar com a imputada per un delicte de desobediència als agents de l'autoritat.

Aquesta decisió va tenir lloc després que a principis de mes l'Audiència Provincial de Madrid ordenés que l'assumpte s'instrueixi com un suposat delicte de desobediència i no pas com un falta, com defensava el mateix jutge i la Fiscalia Superior de Madrid.

Nombrosos mitjans de comunicació han seguit l'arribada d'Aguirre al jutjat per informar sobre el cas, que podria complicar les possibles aspiracions de la presidenta del PP de Madrid per ser la pròxima candidata del partit a l'alcaldia de la ciutat.

Per al dia 30 de setembre, a les 10.00 hores, han estat citats en qualitat de testimonis sis agents de mobilitat i dos policies municipals que van intervenir en l'incident de trànsit protagonitzat per la política.

stats