Política 04/04/2014

Botella recorda a Aguirre que la llei "és igual per a tothom" i defensa la veracitat de l'agent que la va multar

L'alcaldessa de Madrid evita entrar a valorar si la presidenta del PP madrileny va patir una retenció il·legal

Ara
1 min

BarcelonaL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha deixat clar aquest divendres que "la llei és igual per a tothom" i que les declaracions dels agents de mobilitat que han posat una denúncia a la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, per un incident de trànsit, "tenen presumpció de veracitat".

Botella ha respost així als periodistes que li han preguntat sobre els fets, en arribar a la intermunicipal que el PP celebra des d'avui a València.

"Les declaracions dels agents de l'autoritat tenen presumpció de veracitat i, per tant, tot seguirà el procediment legal establert", s'ha limitat a respondre l'alcaldessa de Madrid després de reiterar que "la llei és igual per a tothom".

Preguntada per si Aguirre va patir una retenció il·legal –com defensa l'expresidenta de la Comunitat–, Botella ha assenyalat que no li correspon a ella qualificar el que ha passat. "Jo crec que el que he dit és una cosa òbvia", ha insistit després de reiterar un cop més que les declaracions dels agents tenen "presumpció de veracitat".

Aguirre va envestir aquest dijous amb el seu cotxe la moto d'un agent de mobilitat –funcionaris supeditats a la Policia Municipal i dedicats a regular el trànsit però que no són policies– en arrencar quan se la denunciava per una infracció de trànsit, segons la versió de l'agent. Va fugir i va continuar conduint fins i tot quan una patrulla de la Policia Municipal que era a prop li va demanar que s'aturés.

Els fets van tenir lloc a les 16.40 hores, quan el vehicle de l'expresidenta madrilenya estava ocupant el carril bus de la Gran Via.

stats