Política 04/06/2019

Les agrupacions d'electors del Llevant de Menorca consensuen estratègies postelectorals

El PP té 33 regidors en aquests municipis per 30 de l’esquerra progressista i 29 el PSOE

Iván Martín
1 min
Representants de les agrupacions d'electors han compartit sensacions després dels resultats del 26-M.

MaóLes agrupacions d’electors del Llevant de Menorca s’han reunit per coordinar les estratègies de negociació als seus respectius municipis. Representants d’Ara Maó, Volem Sant Lluís i SOM Es Castell han aprofitat per analitzar els resultats i posar damunt la taula la necessitat de bastir ponts de diàleg i compartir actuacions en l’àmbit municipal, especialment amb vista a la composició de nous governs dels ajuntaments.

En aquest sentit, les agrupacions han destacat que la correlació de forces a Menorca en l'àmbit municipal evidencia una consolidació de l’esquerra alternativa, que es manté com a segona força en nombre de regidors, just després del Partit Popular, deixant de banda el cas d’Alaior, en què PSOE i l’esquerra s’han presentat sota les sigles de Junts per Lô. Així, Ara Maó, Volem Sant Lluís i SOM Es Castell apunten que el PP té 33 regidors, mentre que l’esquerra progressista en suma 30, i 29 el PSOE.

Els representants de les agrupacions creuen que aquesta dada és significativa i es mostren convençuts que el mapa polític a Menorca ja no tornarà a ser dominat pel bipartidisme. Pel que fa a les negociacions, les agrupacions encaren els futurs pactes amb l’objectiu d’aplicar i consensuar programes polítics per governar els ajuntaments. També aposten per un acord que impliqui gestionar àrees de la institució en qüestió. A més, recorden que tot acord fruit de les negociacions ha de ser aprovat per l’assemblea.

stats