Política 16/09/2019

L'aeroport de Menorca augmenta un 8% les places per a la temporada d'hivern

Una de les novetats serà la ruta entre Menorca i València, que tindrà dues connexions diàries

Iván Martín
2 min
La temporada turística ha deixat bones xifres d'arribades de passatgers a Menorca.

MaóL’aeroport de Menorca ha tancat la temporada turística amb creixement de passatgers, segons ha recordat aquest dilluns el conseller de Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, després de presidir la reunió del Consell General del Comitè de Desenvolupament de Rutes de l’aeròdrom menorquí. La trobada ha servit per fer balanç de la temporada d’estiu i s’han apuntat les previsions amb vista al període 2019-2020. També hi ha assistit la directora de l’aeroport de Menorca, Eva Valenzuela, així com representants de la Cambra de Comerç de Menorca, PIME i la CAEB.

Marc Pons ha explicat que del gener a l'agost l’aeroport de l’illa ha experimentat un augment del nombre de passatgers d'un 3% respecte del 2018. Han passat per la infraestructura menorquina un total de 2.586.179 passatgers i el nombre d’operacions, establertes en 23.065, també s’han vist incrementades un 2,9% en comparació amb l’any passat. Especialment rellevant és l’augment de passatgers d'un 4,1% el mes d'agost, amb què s'ha superat el sostre màxim, registrat el 2006. També les operacions comercials han pujat el vuitè mes de l’any, amb 5.541.

Pel que fa a les previsions per a la temporada d’hivern, hi ha un 8,4% més de places previstes i un 3% més d’operacions que la passada campanya. En aquest sentit, cal destacar com a novetat la suma d’una nova ruta, entre Menorca i València, amb dues connexions diàries. Finalment, s’ha analitzat el Pla de Connectivitat de Menorca 2020-2022, fixant les línies estratègiques per impulsar les iniciatives i activitats dirigides al desenvolupament del trànsit aeri dels pròxims anys. Institucions i patronals tindran quatre setmanes per analitzar i introduir aportacions si ho desitgen. El document identifica els mercats i cap a on haurien d’encaminar els esforços, centrats en dotze països, les principals ciutats i les companyies, un total de 32, que podrien cobrir les noves rutes.

stats