Política 16/12/2018

Els adherits de MÉS per Menorca elegiran aquest diumenge els caps de llista al Consell i Parlament

La jornada de primàries proclamarà oficialment Maite Salord candidata al Consell i Josep Castells al Parlament

Iván Martín
1 min
La formació menorquinista viu avui una jornada interna de democràcia que marcarà el futur polític pels pròxims 4 anys.

Es MercadalEls adherits de MÉS per Menorca elegiran durant la jornada d'aquest diumenge els candidats a encapçalar les llistes electorals amb vista a les pròximes eleccions del mes de maig al Consell Insular i al Parlament balear. Un tràmit que marca el calendari aprovat en la reunió del 28 de juliol al Mercadal. De tota manera, el resultat final és fàcil d'encertar, ja que només s'ha presentat un candidat en cada procés.

Així, Maite Salord repetirà com a cap de llista al Consell Insular després d'inscriure's a principis de mes, durant el període que la formació menorquinista va obrir per presentar les candidatures. El lideratge de Salord, internament, és indiscutible, i la seva experiència política i actitud l'ha reforçada a l'equip de govern del Consell, que comparteix amb el PSOE i Podem.

D'altra banda, la renúncia de Nel Martí ha suposat una baixa cabdal en el paper de MÉS per Menorca en el Parlament. El buit que deixa Martí serà assumit per Josep Castells, que actualment exerceix com a diputat autonòmic. Castells sortirà escollit aquest diumenge, oficialment, candidat a representar la formació sobiranista a la cambra alta balear.

El calendari de primàries tindrà una segona fase al febrer amb l'elecció de la resta de persones que configuraran les dues llistes electorals. L'horari de votació és de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Els adherits de Ferreries i Ciutadella estan cridats a votar a la seu de MÉS per Menorca a la capital de Ponent; els del Migjorn, Alaior i es Mercadal ho faran al Centre de Convencions d'aquest últim municipi, i finalment els adherits de Sant Lluís, es Castell i Maó votaran a la seu del partit a Maó.

stats