CAS RÀDIO CALVIÀ
Política 30/06/2013

Les acusacions de Delgado a la Guàrdia Civil arribaran al Congrés

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, n'haurà de donar explicacions

Q. T.
2 min
Un membre de la Guàrdia Civil, en l'escorcoll de l'Ajuntament de Calvià el març passat.

Palma.Les acusacions realitzades pel conseller de Turisme i exbatle de Calvià, Carlos Delgado (PP), contra membres de la Guàrdia Civil arribaran al Congrés dels Diputats i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, n'haurà de donar explicacions. Els diputats balears del PSOE a la cambra, Pablo Martín, Sofia Herranz i Guillem Gasulla, han presentat una pregunta al ministre en què li demanen que es posicioni sobre les declaracions del conseller i exbatle de Calvià, que desqualificà el treball fet per membres del cos en l'informe que planteja citar-lo a ell com a testimoni o imputat en el cas de Ràdio Calvià.

Delgado afirmà dimecres que l'informe de la Guàrdia Civil que planteja cridar-lo a declarar per la presumpta comissió de delictes en la concessió de l'emissora municipal és "un cúmul de despropòsits", un "nyap" i "és propi de Torrente". Les declaracions no agradaren gens als responsables de la Guàrdia Civil i la delegada del govern central, Teresa Palmer, de qui depèn el cos a Balears, es va veure obligada a fer un comunicat defensant la Benemèrita, però sense criticar les acusacions del seu company de partit. El mateix va fer divendres el Govern que, a més a més, elogià Delgado a força de destacar la seva "gran feina", i el disculpà insistint en l'afecte que té cap a la Benemèrita.

El diputat Pablo Martín, que és un dels qui ara ha presentat la pregunta al Congrés dels Diputats, considerà "lamentables" les acusacions de Delgado i afirmà que "són impròpies d'un representant d'un govern i servidor públic". El socialista apuntà que serà molt interessant conèixer l'opinió del ministre de l'Interior, responsable polític de la Guàrdia Civil.

Tant els líders del PSIB com de la coalició MÉS han demanat al president José Ramón Bauzá la destitució de Delgado per les seves paraules. Bauzá no n'ha dit res, però el seu Govern, a través de la portaveu Núria Riera, ha fet costat públicament al conseller de Turisme després de la polèmica.

stats