Política 18/05/2019

Armengol promet pagar 5 dies d'absència dels treballadors per cuidar de fills

La candidata socialista ha anunciat la creació d’una borsa d’hores i l’obertura dels col·legis als horabaixes per conciliar vida laboral i familiar

Ara Balears
1 min
Imatge

PalmaLa candidata socialista al Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dissabte la creació d'una borsa d'hores amb la qual "des de l'administració pagarem a les empreses els costos laborals per 5 dies a l'any de cada treballador que, de manera justificada, s'hagi d'absentar de la feina per una problemàtica que no li permeti assistir-hi, ja sigui quan un fill es posi malalt i necessita un dia lliure a la feina, algú amb una persona dependent a càrrec o amb una discapacitat".

La candidata socialista també ha anunciat que obriran els col·legis als horabaixes "per garantir la possibilitat de reforçar amb activitats extraescolars i ajudar la possible conciliació de les famílies". "Garantirem que totes les rendes inferiors a 28.000 euros tinguin les activitats extraescolars gratuïtes i després s'aniria de manera progressiva segons la renda de cada família", ha detallat. D'altra banda, assegurarà l'accés gratuït a activitats extraescolars de reforç d'idiomes, "sobretot quant a la millora de les competències en anglès".

Per Armengol, tant la borsa d'hores com l'obertura dels centres escolars als horabaixes són dues mesures importants "per garantir a les mares i pares i a persones amb algú a càrrec seu que puguin millorar una mica el seu dia a dia". Es donarà així continuïtat a una tasca iniciada aquesta legislatura "amb la Llei d'igualtat, el Pla d'igualtat i amb mesures concretes per ajudar amb la conciliació entre vida laboral i familiar".

stats