Yllanes: "Crec que hem fallat tots, especialment qui estava obligat a liderar les negociacions per formar govern"

El vicepresident del Govern ha remarcat que ha sobrat supèrbia en totes les parts que han participat en les negociacions

Un dia després de l'anunci de la nova convocatòria d' eleccions per al 10 de novembre, el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat, en el programa de ràdio 'Al Dia IB3', que en la formació del govern estatal "hem fallat tots, especialment qui estava obligat a liderar les negociacions per formar govern". A més, ha dit que "no hem tingut la capacitat de maniobra per arribar a un acord".

Yllanes ha remarcat que "ha sobrat supèrbia en totes les parts que han participat en les negociacions". "Ha faltat intel·ligència política". Aquesta nova convocatòria planteja un escenari completament diferent a partir de l'11 de novembre. "Crec que s'hauran de fer renúncies doloroses si volem que hi hagi un govern progressista".

Respecte de les darreres enquestes d'intenció de vot per a aquestes pròximes eleccions, el vicepresident ha reconegut que preveuen una lleugera davallada de Podem, però també que "aquestes enquestes no compten l'abstenció".

Yllanes també ha fet referència al fet que Urdangarin pugui sortir dues vegades per setmana de la presó. "Tant ell com la seva defensa han d'assumir la decisió que varen prendre que fos l'únic ocupant del mòdul". 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF