Política 15/02/2019

L'avançament electoral dificulta encara més el REB

El senador socialista, Francesc Antich, reconeix que la dissolució de les Corts el 5 de març fa que "tot sigui molt estret"

Ara Balears
3 min
El diputat Pere Joan Pons i el senador Francesc Antich durant la seva compareixença.

PalmaL'avançament de les eleccions al proper 28 d'abril dificulta encara més que el Règim Especial de les Illes Balears es faci realitat. El senador socialista, Francesc Antich, ha reconegut aquest divendres que "tot és molt estret", ja que queden poc més de 15 dies per a la dissolució de les Corts, el 5 de març. Malgrat que "aquesta situació altera" les actuacions previstes per l'executiu de Pedro Sánchez, Antich ha volgut subratllar que "el Govern de les Illes Balears ha fet la seva feina, amb una proposta molt més bona que l'intent de REB amb Rajoy".

D'altra banda, el diputat socialista en el Congrés, Pere Joan Pons, ha destacat que les eleccions anticipades seran "una bona oportunitat per confrontar projectes". "A part d'anar a manifestacions i portar banderes, hauran d'explicar quin és el seu projecte alternatiu", ha assenyalat Pons, fent referència als partits de dreta. El diputat balear també ha assegurat que el PSIB està "preparat" per afrontar el procés electoral.

Company suggereix Armengol un avançament de les eleccions autonòmiques

El president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha demanat a la presidenta del Govern insular, Francina Armengol, que es "plantegi" un avançament de les eleccions autonòmiques. "Armengol hauria fet bé en avançar les eleccions", ha dit Company. "De fet, s'ho podria plantejar", ha afegit. Segons el president popular, "el Govern balear fa aigua pels quatre costats" a una legislatura que considera "esgotada".

Company ha considerat que l'avançament electoral anunciat per Pedro Sánchez és "una bona notícia". "La mala notícia és que ho hauria d'haver fet abans i que arriba amb 8 mesos de retard". El líder del PP balear, ha criticat que Sánchez "hagi utilitzat la Moncloa per fer un míting polític del PSOE". "La seva manera de sortir demostra que és incapaç de governar Espanya", ha afirmat.

Yllanes: "Hem d'evitar que la pitjor dreta s'instal·li al govern d'aquest país"

El candidat de Podem al Govern i diputat al Congrés, Juan Pedro Yllanes, ha valorat aquest divendres la convocatòria d'eleccions generals pel dia 28 d'abril i ha destacat que "hem d'evitar que la pitjor dreta s'instal·li al govern d'aquest país".

"Estem disposats i preparats per afrontar aquesta campanya electoral, tot i que interferirà en el procés electoral del 26 de maig. Hem de convèncer a la gent i mobilitzar-la per a que vagi a votar ja que correm el risc de que la pitjor dreta d'ara mateix a Europa s'instal·li governant el nostre país", ha afegit el diputat.

En aquest sentit, Yllanes ha destacat que des de Podem "estem capacitats per redoblar els esforços de cara a la campanya autonòmica, municipal i local perque volem seguir governant, ja que és necessari tenir una altra legislatura per tal de poder fer les polítiques que ja s'han començat en aquesta legislatura".

A més a més, ha insistit en la necessitat de mobilitzar el vot progressista d'esquerres a Balears "ja que és especialment important que aquests quatre anys es puguin afermar les polítiques socials que s'han començat".

Per la seva part, el diputat de Ciutadans Fernando Navarro ha atacat Sánchez assegurant que "durant aquests nou mesos Sánchez ha blanquejat els nacionalistes i els radicals". Navarro ha assegurat que "les dues convocatòries tan properes generen tensió a la ciutadania i també costos".

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha recalcat que "aquestes eleccions es produeixen per la incapacitat d'aprovar uns pressupostos. S'hauria d'haver estat més valent i iniciar un diàleg per acabar amb un problema polític". A més, Noguera ha assegurat que MÉS haurà de fer "un doble esforç amb aquest avanç electoral".

Àgueda Reynés, diputada del Partit Popular al Congrés, ha criticat la decisió de Sánchez de convocar les eleccions generals i autonòmiques en dies diferents. "Dues convocatòries tan properes no són bones. Hauria estat més positiu fer-ho tot el 26 de maig".

stats