Política 23/05/2019

Xiulets i llaços grocs contra Rivera a Ugao-Miraballes, el poble de Josu Ternera

El líder de Cs, als veïns: "Vosaltres homenatgeu assassins i nosaltres, les víctimes"

G.a.
1 min
L'Ertzaintza separa la comitiva de Ciutadans dels manifestants, aquest dijous a Miravelles, Biscaia.

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha sigut rebut aquest dijous amb xiulets, cassolades, llaços grocs i el so estrident d'una sirena a Ugao-Miraballes, Biscaia, el poble de Josu Ternera, on pretenia retre un "homenatge a les víctimes del terrorisme" en campanya electoral de cara a les europees, autonòmiques i municipals d'aquest diumenge. La rebuda, hostil, s'ha assemblat a la que va tenir Ciutadans quan va visitar Errenteria el 14 d'abril durant la campanya per a les generals. Llavors, a més, va rebre insults i li van tirar ous.

Albert Rivera visita Miravalles, a Biskaia / EFE

Al costat d'altres membres del partit i a pocs metres dels dos centenars de manifestants que protestaven pacíficament per la seva presència, Rivera s'ha dirigit directament als que mostraven disconformitat per la seva presència. "Hi ha llocs on encara no hi ha llibertat", ha dit Rivera. "En aquesta localitat, fa uns dies s'homenatjava un assassí, Josu Ternera", ha dit el líder de la formació taronja, que ha declarat: "El problema no és la democràcia, sou els que homenatgeu assassins".

"Us avanço que una de les primeres lleis que portarem al Congrés serà la de prohibir homenatges com el que vau fer aquí a Josu Ternera", els ha dit, i ha recordat "les víctimes d'ETA" i, especialment, les víctimes de Ternera. "Vosaltres aplaudiu els assassins i nosaltres la dignitat de les víctimes del terrorisme", ha afirmat Rivera.

stats