La Xina rebaixa els tipus d'interès 25 punts bàsics

Redueix les exigències als bancs en resposta a les turbulències

El Banc Popular de la Xina (PBoC) –banc central– ha reaccionat a la segona jornada consecutiva de caiguda en els mercats del gegant asiàtic i a la incertesa sobre la solidesa de l'economia del país anunciant una retallada de mig punt percentual en el coeficient de reserva de capital exigit als bancs i una rebaixa d'un quart de punt en el tipus d'interès de referència per als préstecs i els dipòsits a un any.

En concret, el banc central de la Xina ha reduït en 25 punts bàsics l'interès aplicat als préstecs a un any, que se situa en el 4,6%. Es tracta de la cinquena retallada de la taxa des del mes de novembre passat.

Així mateix, l'institut emissor xinès ha anunciat una rebaixa de 25 punts bàsics en l'interès aplicat als dipòsits a un any, que passarà a ser de l'1,75%.

El banc central ha indicat que aquesta decisió d'abaixar els tipus d'interès busca estimular l'activitat de l'economia "reduint el cost de finançament i promovent un desenvolupament sostenible de l'economia real".

D'altra banda, el Banc Popular de la Xina ha reduït en mig punt percentual el coeficient de caixa bancari –diners que no poden anar per a crèdit– exigit a la majoria dels bancs del país, cosa que alliberarà fons per a les entitats xineses.

Sobre això, el banc central del gegant asiàtic ha precisat que aquestes exigències més baixes pretenen "mantenir uns nivells adequats de liquiditat i promoure un desenvolupament econòmic estable i saludable".

D'altra banda, l'entitat recorda que la recent reforma del mecanisme de fixació del canvi del iuan enfront del dòlar "pot causar fluctuacions de liquiditat en el procés de trobar el seu equilibri".

Les borses xineses han patit aquest dimarts una nova patacada després del dilluns negre que van viure ahir els mercats. En concret, la borsa de Xangai, va concloure la jornada amb un descens del 7,6%, fins als 2.963 punts, mentre que la borsa de Shenzen, la segona més rellevant del gegant asiàtic, ha baixat un 7%, fins als 10.197 punts.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF