Política 27/09/2016

Ximo Puig: "Pactar amb la dreta no és la solució, però negar-se a fer-ho és predemocràtic"

El president de la Generalitat Valenciana considera que la prioritat no ha de ser abordar la crisi del PSOE, sinó resoldre la governabilitat de l'Estat

Marc Toro
1 min
El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, amb el president del Cercle d'Economia, Antón Costas, abans de la conferència al Cercle d'Economia

BarcelonaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, insisteix que cal explorar totes les possibilitats per evitar unes terceres eleccions a Espanya. En declaracions als mitjans aquest dimarts abans de fer una conferència al Cercle d'Economia a Barcelona, Puig ha demanat "clarificar tots els escenaris possibles" per no tornar a les urnes i ha assegurat que, si bé la millor opció seria formar govern a partir d'una "majoria d'esquerres", es tracta d'una fórmula que ara mateix no és "possible".

En aquest sentit, ha evitat posicionar-se a favor d'una abstenció del PSOE per facilitar un govern del PP, però ha reflexionat: "Mai he pactat amb la dreta, la solució per a mi no és pactar amb la dreta, però això no vol dir que no s'hagi de parlar amb la dreta". "Negar-se a fer-ho és predemocràtic", ha afegit, i ha recordat que, per tirar endavant la reforma constitucional, caldrà arribar a acords amb els populars.

Sigui quina sigui la fórmula final, Puig ha deixat clar que no veu amb bons ulls la decisió de Pedro Sánchez de convocar primàries i un congrés al PSOE enfront de les veus crítiques de la formació. "No ha canviat res per avançar un procés intern", ha dit, i ha afegit: "Crec que en moments d'incertesa com els que viu aquest país, cal veure de quina manera som capaços de buscar solucions per al país i, després, com gestionem la diversitat de veus dins del partit". Per al president valencià, la falta de governabilitat d'Espanya "està entorpint desenvolupament social i econòmic" a l'Estat.

stats