Política 27/11/2018

Ximo Puig i Armengol consideren imprescindible l'aprovació dels pressupostos de l'Estat

Destaquen que la millora del finançament autonòmic depèn en bona part que Sànchez aconsegueixi l'acceptació dels seus comptes públics

Carles Tudurí
1 min
Ximo Puig i Armengol consideren imprescindible l'aprovació dels pressupostos de l'Estat

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han destacat aquest dimarts després de la reunió que han mantingut al Consolat de la Mar que l'aprovació dels pressupostos de l'Estat és imprescindible per poder dur a terme la millora del finançament autonòmic i l'impuls de determinades mesures socials que beneficiaran els ciutadans més perjudicats per la crisi.

La presidenta ha insistit que els pressupostos "donarien estabilitat a unes polítiques absolutament necessàries" entre les quals ha citat la pujada del salari mínim interprofessional, el copagament farmacèutic, la millora de l'educació o les mesures en favor de la igualtat.

Tant Puig com Armengol han mostrat la seva preocupació per la possibilitat que els pressupostos de l'Estat no s'aprovin, la qual cosa podria provocar el retard en l'aprovació d'un nou sistema de finançament, que Puig ha considerat "necessari i urgent", sobretot per a les comunitats que es consideren infrafinançades, com les Illes Balears o el País Valencià.

La presidenta ha afirmat que una part de les millores que el govern central té previst aplicar per a la millora del finançament autonòmic "estan residenciades en els pressupostos generals". Puig ha dit que els que impedeixen l'aprovació de pressupostos "hauran d'explicar per què". Ha afegit que és moment de pensar en la millora dels ciutadans i "no en un argumentari partidista".

Els dos presidents també han coincidit en l'impuls del corredor mediterrani, ja que consideren que el transport és un factor clau per a les dues comunitats i pot fer una contribució important a la diversificació de l'economia de la zona.

stats