Política 20/06/2013

Wert reconsiderarà les limitacions a les beques d'estudi

A.z. / S.s.
2 min

Palma/madrid.El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, es va mostrar ahir disposat a "reconsiderar" l'exigència de nota que volia imposar per obtenir una beca d'FP o batxillerat el curs vinent.

Després de la reunió de la Conferència d'Educació duita a terme a Madrid, la consellera d'Educació balear, Joana Maria Camps, assegurà que "les quanties de les beques no davallen i continuen exactament igual per a tots els alumnes que s'esforcin". A més a més, explicà el criteri general a seguir, a partir d'ara: "Entre rendes iguals tindran preferència els alumnes amb més rendiment; i entre rendiments iguals tindran preferència les rendes més baixes". Així mateix, la consellera illenca d'Educació sol·licità l'equiparació amb les Illes Canàries, pel que fa als ajuts de desplaçament per a universitaris".

40% manco

No totes les comunitats autònomes, però, es mostraren d'acord amb els plantejaments d'Educació. La consellera d'Ensenyament del Principat de Catalunya, Irene Rigau, demanà al ministre que "rectifiqui" el projecte de reial decret que preveu reduir la quantia de les beques (baixarien una mitjana del 40%) i augmentar la nota mínima exigida (un 6 al batxillerat i un 5,5 a l'FP). Rigau al·legà que els requisits de nota poden afectar especialment els alumnes més vulnerables als quals es dirigeixen els ajuts. Andalusia es va sumar a la petició i fins i tot les autonomies del PP van veure necessari repensar l'exigència de nota. Rigau va advertir que els nous requisits suposarien a Catalunya una pèrdua de 30.000 ajudes, el 53% de les beques no universitàries que arriben al país des del Ministeri.

Els més de 206.000 alumnes catalans que fan estudis postobligatoris reben ara unes 57.000 beques de l'Estat (un alumne en pot rebre més d'una), un suport que es reduiria a menys de la meitat el curs vinent. A més, les quantitats dels ajuts que sí que arribarien també es veurien reduïdes.

stats