Política 16/05/2018

Vox es querella contra Torra per encobriment, odi i conspiració per a la rebel·lió

El partit ultradretà en demana la inhabilitació urgent pel discurs d'investidura

Dani Sánchez Ugart
1 min
Javier Ortega, advocat de Vox

MadridEl partit ultradretà Vox ha anunciat aquest dimecres la presentació d'una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, pels delictes d'encobriment, conspiració per a la rebel·lió i odi. Segons el líder de la formació, Javier Ortega, Torra ha acceptat "dur a terme els objectius colpistes" en el seu discurs d'investidura, i això, segons ell, "vulnera la Constitució". La formació en demana la inhabilitació com a president i la retirada del passaport.

La querella es presentarà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, segons Ortega, per la condició d'aforat del president de la Generalitat, tot i que el líder ultradretà ha deixat la porta oberta perquè el TSJC s'inhibeixi a favor de la causa especial que se segueix al Suprem contra diversos líders independentistes. Vox considera també Torra "testaferro directe" de Carles Puigdemont, al qual ha anat a visitar com a primer acte de president electe, i per aquest motiu en demanen la imputació per encobriment, donada la situació legal de l'expresident de la Generalitat.

Per últim, el delicte d'odi el justifiquen per les manifestacions "de caràcter supremacista, xenòfob, racista i vexatori contra els espanyols", amb referència als tuits i articles de Torra que han aixecat polèmica des que Puigdemont el va apuntar com a successor al capdavant de la Generalitat.

stats