Política 13/05/2019

Vox vol permetre als pares vetar activitats escolars "contràries a les seves creences"

El partit extremista també vol "generar competència" entre centres per tal "que els millors alumnes puguin estudiar en els millors col·legis"

Ara Balears
2 min
Jorge Camps va qüestionar la jutgessa que digué que les seves paraules també s'haurien d'haver perseguit penalment.ISAAC BUJ

PalmaEl candidat de Vox al Govern, Jorge Campos, ha promès aquest dilluns que donarà "llibertat" als pares per "vetar" activitats escolars "contràries a les seves creences" si governa després de les eleccions del 26 de maig. Campos també ha dit que el partit extremista prepara una sèrie de mesures que van des de la llibertat d'elecció de centre fins a l'avaluació dels resultats de les escoles", segons ha informat en un comunicat.

El partit extremista també proposa "generar competència entre centres" per tal que "els millors alumnes puguin estudiar en els millors col·legis". Amb aquesta intenció, Vox vol crear un xec escolar per una quantitat mitjana del cost d'escolarització anual, amb què les famílies podran escollir el centre per escolaritzar els seus fills.

La llengua també és clau en les propostes educatives de la formació. Campos ha incidit que Vox garantirà la "lliure elecció" de la llengua en l'ensenyament, donant a triar "entre l'espanyol o el mallorquí, el menorquí i l'eivissenc, en totes les etapes educatives i en tots els centres públics i concertats o privats".

Per fer possible la lliure elecció del centre, Vox proposa que el lloc de residència familiar no condicioni necessàriament el centre d'escolarització", sinó que les famílies puguin escollir "no només per proximitat, sinó també per la qualitat del centre". Per fer realitat aquest plantejament, proposen reduir a quatre els districtes escolars –un per illa–, en contraposició a l'organització actual, que a Palma suma fins a vuit districtes.

Els d'extrema dreta també volen fer servir allò que han batejat com a "pin parental" perquè la direcció dels centres docents adquireixin el compromís legal d'informar les famílies dels continguts de qualsevol xerrada, taller o activitat en horari lectiu "que afecti qüestions morals, religioses o socialment controvertides" o que siguin "intrusives per a la consciència i la intimitat de les famílies". Vox també vol que les famílies puguin vetar la presència dels seus fills en aquestes activitats.

Vox promet, a més, crear "escoles d'alfabetització" en les llengües oficials per a "famílies procedents de cultures de parla no hispànica", amb el propòsit d'incorporar els estudiants al sistema educatiu oficial, en tots els nivells: infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, i fins i tot per a estudiants que estiguin ja en el nivell universitari.

Una altra proposta és "concertar escoles infantils de 0 a 3 anys per fomentar natalitat, conciliació i la carrera professional dels ciutadans".

Solucionar els greus problemes informàtics dels centres i reconèixer els mèrits als docents interins amb l'oposició aprovada però que no hagin obtingut plaça són altres dels seus problemes en l'àmbit de l'educació.

stats