Política 20/02/2019

Vox impedeix que s’aprovi una declaració institucional contra la LGTBIfòbia a l'esport

Alcaraz, primer senador del partit ultra a les Corts designat per Andalusia, fa caure la iniciativa

Ara
2 min
Vox impedeix que s’aprovi una Declaració Institucional en contra de la LGTBIfòbia en l'esport

BarcelonaVox ja es fa notar al Senat. El senador d'extrema dreta Francisco José Alcaraz, designat com a senador autonòmic pel Parlament andalús, no ha volgut signar aquest dimecres al Senat una declaració institucional que pretenia “denunciar i penalitzar socialment comportaments LGTBIfòbics, masclistes, xenòfobs i discriminatoris en l'entorn de l'esport". La resta de la cambra donava suport a la declaració i pretenia aprovar-la, amb motiu del Dia contra la LGTBIfòbia a l'Esport.

Però el senador de Vox ha trencat la unanimitat del grup mixt del qual forma part i ha fet que la declaració no hagi estat signada pel grup i finalment hagi caigut. Tècnicament, una declaració institucional ha d'estar signada per tots els grups de la cambra.

La declaració advocava, a més, per acabar amb “la violència física i verbal als espais esportius”, amb atenció especial a les qüestions relacionades amb la “diversitat sexual i de gènere”. També pretenia reconèixer la realitat sexoafectiva com un element enriquidor, volia equiparar el reconeixement públic de les esportistes femenines respecte als masculins i garantir l'activitat esportiva de les persones trans i intersexuals.

Des de Podem, la senadora Vanessa Angoixa, ha declarat que Vox fomenta, prenent una decisió com aquesta, "un discurs de l'odi que atempta contra la legalitat vigent", i ha subratllat la seva preocupació per "la deriva del PP i Cs, que semblen seguir el pas que marca la ultradreta". La senadora ha assegurat que durant aquesta legislatura han presentat una llei integral LGTBI i una llei estatal trans. "Nosaltres estarem sempre defensant els drets fonamentals, la democràcia i la convivència", ha assegurat.

Des del grup mixt, al qual pertany Vox, la senadora de Ciutadans Lorena Roldán ha matisat que cap altre senador del grup tenia cap inconvenient en signar la declaració.

Segons ha explicat Roldán, tots els punts de la declaració eren assumibles, i ha assegurat que Alcaraz haurà de donar les explicacions que siguin convenients. Li ha retret, a més a més, que no s'hagi posicionat durant les votacions de les diferents mocions en el ple però que sí que ho hagi fet al negar-se a donar suport a la declaració institucional.

stats