Política 29/08/2019

Vox descobreix ara El Cosso i l'utilitza per atacar el Govern

Critiquen que les "polítiques del Pacte" han provocat que els "separatistes i l'extrema esquerra" acaparin "les festes populars i els espais públics"

Ara Balears
2 min
Estelades, gallines que ressusciten i polítics escomesos

PalmaVox ha tornat a carregar contra el Govern balear aprofitant la celebració d'El Cosso de Felanitx. Segons ha dit el portaveu de la formació d'extrema dreta al Consell de Mallorca en un comunicat, Pedro Bestard, les "polítiques del Pacte" han provocat que els "separatistes i l'extrema esquerra" acaparin "les festes populars i els espais públics", malgrat que El Cosso se celebra des de l'inici de la dècada dels 80, i que des del col·lectiu impulsor sempre han reivindicat que no volen ser un espai per a tot el poble perquè "no aspiram a agradar a tothom", tal com van afirmar a aquest diari. A més, afegiren que per això ja hi ha un programa oficial de les festes de Sant Agustí.

Tot i l'antiguitat de la coneguda ara com a neofesta, o sigui, una celebració sorgida fa poques dècades i que no forma part de les tradicions de l'illa, com poden ser els Cossiers de Montuïri o els dimonis de Manacor, el diputat i president de Vox a les Balears, Jorge Campos, ha insistit que les "tradicionals festes de Mallorca" han estat "convertides en un aquelarre separatista gràcies als governs acomplexats del PP i el pancatalanisme obert del PSOE". D'altra banda el secretari general del partit, Sergio Rodríguez, ha dit que El Cosso és una "vergonyosa manipulació de les festes" del poble, malgrat no ser una festa organitzada per l'Ajuntament de Felanitx. De fet, l'impulsen una penya d'amics abans de les celebracions oficials que dirigeix el Consistori. Però Rodríguez també ha aprofitat l'ocasió per dir que "el pitjor enemic de les tradicions mallorquines és el catalanisme", que "té el suport i les subvencions de la presidenta Francina Armengol".

Tots els membres de Vox han coincidit que "recuperarem les nostres tradicions mallorquines i espanyoles". Així mateix, Bestard ha dit que a la festa de Santa Maria, a Formentera, els actes s'han convertit en una "veritable apoteosi independentista amb un pregó que dona suport als colpistes empresonats".

stats